Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Gräslöksomelett med rimmad lax

Mat & Dryck
Toppdelad

4 portioner, 45 minuter

Här ger gräslöken färg och smak åt en tunn omelett med laxfyllning.

Gräslöksomelett med rimmad lax
Gör en riktigt tunn omelett och ladda den med gräslök och lax. Rulla ihop och servera som små mumsiga stubbar.BILD: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

1-2 krukor eller knippen gräslök, finskuren

4 ägg

Annons:

2 msk vatten

riven muskot

nymalen peppar

salt

smör

150 g rimmad lax, skivad

1 dl philadelphiaost

2 tsk dijonsenap

1 citron, skalet

Vispa ihop ägg, vatten och gräslök men spara lite av gräslöken till garnering. Tillsätt muskot, peppar och salt.

Hetta upp smör i en teflonpanna. Häll ut smeten så tunt som möjligt. Ta bort pannan från plattan när omeletten börjar stelna på ovansidan. Låt svalna.

Stjälp försiktig över omeletten på en plastskärbräda med den stekta sidan uppåt. Blanda philadelpiaost, senap och rispat citronskal och bred på omeletten. Täck den med laxskivor. Rulla sedan ihop omeletten till en tajt rulle med hjälp av plastfilm. Låt vila i kylen en halvtimme.

Skär i tjocka skivor, ställ på högkant och strö över extra gräslök. Servera som plockmat eller lätt förrätt.

Att dricka till:

Saint Romain Louis Max (nr 5472), 149 kronor.

Alkoholfritt:

Störtebeker 1402 (nr 1900), 9:80 kronor.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post