Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Omelett modell extra allt

På en stadig och smarrig omelett med...
På en stadig och smarrig omelett med...

En matig och mumsig omelett som man står sig på resten av dagen. Får du något över smakar det nästan lika gott kallt.

4 portioner, 20 minuter

Annons:

olivolja

1 gul lök, skivad

1 chorizo, i slantar

6 ägg

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

1 knippa gräslök, strimlad

salt

nymalen peppar

1 rostad röd paprika, strimlad

75 g fetaost

nyriven parmesan eller västerbottensost

färsk basilika

Hetta upp olivolja i en stekpanna med ugnssäkert handtag. Tillsätt lök och korv och fräs tills löken mjuknat och fått lite färg.

Vispa ihop ägg, paprikapulver, gräslök, salt och peppar. Häll äggsmeten över lökblandningen. Sänk värmen och stek sakta tills äggen börjar stelna. Lägg på paprika och fetaost och stek ytterligare någon minut. Strö över riven ost och ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen på 250 grader tills omeletten får lite färg. Garnera med färska basilikablad.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Mat & Dryck
Relaterat
Duka upp brunch för vännerna

Duka upp brunch för vännerna

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post