Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ny terräng-Passat på gång

Ny terräng-Passat på gång
Nya tuffare Passat med tillnamnet Alltrack Foto: VW

Volkswagen gör sin storsäljare Passat lite tuffare ger den namnet Alltrack. Därmed gör man som Volvo gjort tidigare med sin XC 70 och Audi med sin Allroad.

Passat Alltrack visas upp på Tokyo Motorshow nästa vecka och kommer att finnas i den svenska handeln någon gång under våren 2012. Den synliga skillnaden mellan en vanlig Passat och Alltrack är nya stötfångare av SUV-typ, breddade skärmar och trösklar, högre markfrigång samt hasplåtar fram och bak som ska se ut att vara i rostfri plåt...

Annons:

Bortom det omedelbart synliga hittar man fyrhjulsdrift med offroad-läge, DSG-växellåda och en omfattande säkerhetsutrustning. Den kommer att finnas med två motoralternativ, en 211-hästars besninmotor och en diesel på 170 hästar.

Priset är ännu inte fastställt.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post