Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Roboten mekar bil

Roboten mekar bil
Ulf Kristiansson, Motorredaktör.BILD: Fredrik Johansson

Roboten har varit en hjältinna i veckan. I alla fall hos mina föräldrar och bland väninnorna på Facebook. Det fanns inga gränser för hjältestatusen och i hyllningskören hördes rop som: ”Kvinnor kan!”

Självklart kan kvinnor. I många fall bättre än män.

Annons:

Inte minst när det gäller att köra grejor... och om man ska generalisera så föredrar jag kvinnliga piloter och bilförare framför manliga när jag ska vara passagerare.

Vad var det då som Roboten gjorde som var så extraordinärt, fantastiskt?

Jo, hon bytte ett bilbatteri.

Kom igen, vi pratar inte raketforskning! Att byta ett batteri en i gammal Saab 900 ligger ju ärligt talat på ungefär samma svårighetsnivå som att fylla diskmaskinen.

Problemet med batteribytet var faktiskt inte att göra det, utan när det skulle göras. Och ni vet hur det kan vara med gamla människor, i det här fallet mina föräldrar, de vill gärna att saker och ting görs GENAST!

Jag var på jobbet, Roboten var hemma... och då blev det som det blev.

Hon körde och köpte ett batteri, plockade ur det gamla och satte i det nya. Och eftersom hon varken är rädd för att bli skitig om händerna eller är korkad var det inget svårt uppdrag för henne.

Jag blev förstås tacksam eftersom jag slapp stå och göra det på kvällen i skenet från nån ficklampa.

Men hyllningarna på Facebook fick mig att fundera: Är Roboten den enda i sin kvinnliga vänkrets som utan att tveka ger sig på att byta ett batteri?

Konstigt...

Hon ska förresten byta upp sig till en Iphone. Hon har upptäckt Wordfued. Resten av möjligheterna tror hon inte att hon behöver, men jag kommer att göra två saker på direkten:

1) Ladda ner appen Car finder, så att hon hittar tillbaka till den parkerade bilen.

2) Visa henne kartfunktionen så att hon vet var hon är.

Och i skrivande stund inser jag att jag rationaliserar bort mig själv...

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Bil & Trafik
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post