Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Roboten som meteorolog

Roboten som meteorolog
Ulf Kristiansson, Motorredaktör.BILD: Fredrik Johansson

Nu blir det varken underkylt regn eller snö i sommar. Det efterlängtade beskedet kom förra veckan och det var skönt att äntligen slippa den oron.

Vad det är som gör mig så säker?

Annons:

Jo, Roboten bytte ut vinterdäcken mot sommardäck.

Nu tror jag egentligen inte det var oro för kommande sommarsnö och vinterväglag i det prunkande gröna som fick henne att fortsätta köra med vinterdäcken. I grunden finns hennes monumentala ointresse för allt som har med bilar att göra plus att nog hon väntade ut mig och räknade med att jag skulle ta Kangoon till Sonja och hennes grabbar på däckverkstaden.

Men så blev det inte... den här gången. Och därmed fick Roboten också tillfälle att uppleva den rätt mysiga miljön i den gamla däckverkstaden.

Jag var för övrigt i en helt annan miljö tidigare i veckan. Det var mycket slipsar och kavajer och företagshöjdare med den alldeles speciella solbrännan de ofta har. Inte för mycket och inte för lite utan mer en touch som ger ett sportigt och friskt intryck.

Och eftersom det var en trevlig situation var det också en trevlig stämning. Till slut var det ändå en av dem som frågade:

– Hur går det med Kangoon?

– Det är inte min bil, svarade jag.

Men jag insåg att svaret lät lite kort, nästan snäsigt och fyllde på med att den fungerar utmärkt, att den gör sitt jobb med bravur och att hustrun är väldigt förtjust i den. Trots att den är ful som stryk...

Han log till svar. Och jag fick känslan av att han kanske tyckte lite synd om mig.

Men det är ju alldeles onödigt. Det är inte min bil och jag kör den mycket sällan. Egentligen bara vid tillfällen då den visar sin överlägsenhet gentemot andra bilar, det vill säga när jag ska transportera stora grejor till tippen eller förråd.

Det blir inte så ofta och det är ganska skönt för alltid när jag kommer tillbaka från en sån tripp säger Roboten triumferande:

– Kangoon är rätt bra, va?

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Bil & Trafik
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post