Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Christina Lindberg vill förverkliga artistdrömmar

HELSINGBORG
Toppdelad
Efter en tid med ett händelserikt privatliv i skuggan är Christina Lindberg tillbaka i rampljuset. Till hösten startar hon skola för blivande stjärnor hemma på gården.
Christina Lindberg startar...

Idén väcktes tack vare de ungdomar hon träffat i samband med framträdanden på Kulijuli då hon känt att hon har mycket att ge.

-Jag minns särskilt en kille som var så nervös för att han inte kunde texten på sin låt. Jag sa åt honom att sjunga versen två gånger och såg hur nervositeten släppte.

I rollen som framtida lärarinna vill hon inte komma med pekpinnar.

-Man ska inte döma eller kräva någonting. Det ska komma själv och det viktiga är att hitta personligheten.

Som ung gick Christina Lindberg musikskolan i Göteborg men hoppade av eftersom hon inte ville följa deras mall.

-Skolan är den viktiga grunden, men sedan gäller det att komma ut i arbetslivet och jobba sig fram.

De tänkta eleverna ska ha musikaliska drömmar men framför allt en egen vilja utan föräldrar som tror sig veta vad barnen vill.

-Jag har inte satt någon ålder men helst ska de vara i tolvårsåldern eftersom det är då man kommit in i puberteten och börjat drömma.

Annons:

Samtidigt vill hon poängtera att tv-program som Idol och artistskolor utan lärare med erfarenhet från branschen inte är samma sak som verkligheten.

-Det går inte att lära någon att vara artist om man inte varit det själv. Idol är kul men samtidigt sorgligt. De vill ha en produkt, men det gäller att tro på sig själv. De första tio åren i branschen visste jag själv inte vem jag var. Jag ville bara ha bekräftelse och det är fel. Det är först nu jag kan njuta av att stå på scen.

Hemma på gården i Kågeröd har Christina Lindberg börjat inreda lokalerna och förväntas ta emot de första eleverna till hösten.

Hon finansierar det själv och med hjälp av en mindre elevavgift.

-Jag har inte tänkt ha några sponsorer och miljön skall inte vara så avancerad. Det här handlar om musik. Man kan börja med att komma över på en kopp te. Jag kommer att ta hänsyn till deras sårbarhet och vill de inte jobba i grupp ska det inte behövas. Det hela beror på hur stort intresset blir.

Johan Svensson

kax@hd.se042-489 91 64

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post