Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spanaren Nic blir pandan Gozo

Nöje
Toppdelad
I dag möter tv-tittarna Nic Schröder på hemligt uppdrag. Från ett mystiskt område skickar han rapporter till "Hej hej sommar", där Sanna Dahlberg och Melker Henningsson är programledare.
Spanaren Nic blir pandan Gozo
Nic Schröder som pandan Gozo och Niklas Bergström som boxbollen Love Ostberg ska lösa gåtan med "Det femte väderstrecket". I dag börjar sommar-tv. Sandra Dahlberg och Melker Henningsson gnabbas i tv-studion.BILD: Barbro Hallin
...

Nic Schröder lufsar omkring i en bylsig björndräkt. Han svettas floder under det vita sminket och tampas med grymma knott. Han är utklädd till pandan Gozo och befinner sig på spaningsuppdrag i Svärälvsområdet. Nic rapporterar till tv-programmet "Hej hej sommar" om vad som pågår i den övergivna och mytomspunna trakten. Producenten Niklas Bergström föreställer hans sidekick Love Ostberg och är utklädd till boxboll.

Egentligen äger inspelningen rum i ett skogsområde utanför Växjö. Här tas några scener till följetongen "Det femte väderstrecket".

Annons:

Låter det krångligt? Bara lugn, det blir begripligare i dag klockan 9.15. Då sänder SVT1 första delen av "Hej hej sommar" och klockan 9.35 börjar serien "Det femte väderstrecket". Tio minuter som var dag är stommen i programmet.

När vi besöker inspelningsplatsen befinner sig Nic Schröder/Gozo i något som kallas Pandaland. Nic gör sin tredje säsong i sommarsatsningen för barn, men denna gång är han inte programledare, utan bara med i "Det femte väderstrecket". Äntligen är tagningen färdig. Han drar av sig pandadräkten och blottar en dyngsur t-shirt. Knotten har lämnat fula blemmor på armar och ben. Skådespelandet är inte alltid bara en rolig lek, även om det ska se ut så i rutan.

— Serien är en drift med en massa andra äventyrsfilmer, tv-program och rollspel. Alla barn kommer inte att begripa allting, men alla ska kunna ha roligt åt oss, oavsett ålder. Mer får jag inte avslöja, säger Nic.

Niklas Bergström syntes redan förra året som ornitologen Love Ostberg, men har nu en större roll. Han och Nic har spånat ihop manuset. Niklas Bergströms huvuduppgift är dock att som producent hålla ihop hela programmet, från starten till och med finalen fredag 15 augusti.

— Då ska tittarna veta svaren på alla frågor som dyker upp i de 41 avsnitten, lovar Niklas.

Programledare är Sandra Dahlberg och Melker Henningsson. Sandra och Nic har det hemliga uppdraget att lösa gåtan med Svärälven. Sandra har tidigare medverkat i Melodifestivalen och "Fame factory" och lett barngalan i tv. Hon är lika positiv och framåt som Melker Svenningssons figur Svante Magnusson är negativ och bakåtsträvande.

— Svante och jag bråkar mycket med varandra i studion. Han vet inte att Nic och jag har ett hemligt uppdrag av polisen.

Melker Svenningsson skruvar sin roll Svante från filmen "Hata Göteborg" ett snäpp till.

— Sandra och jag förstår varandra allt bättre under programmets gång. Till slut blir vi kompisar. Tittarna kommer också så småningom att begripa att Svante inte bara är sur på allting utan har andra sidor också, tror Melker.

Niklas Bergström har valt ut passande personer för de olika rollerna.

— Det dyker upp många helsingborgare här. Jag tycker att de är underbara att arbeta med.

Förutom Nic Schröder och Melker Henningsson medverkar Håkan Brinck som cowboyen Cliff Tornado. Stumpen-ensemblen, som filmades i Helsingborg, spelar sjömän och fiskare.

.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post