Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Joel Kinnaman klar för Hollywoodfilm

Nöje
Toppdelad
En science fiction-thriller som utspelas i Moskva? Det blir Joel Kinnamans första amerikanska långfilm. – Det här kommer att bli en utmärkt första amerikansk film för Joel, säger hans manager Shelley Browning.
Joel Kinnaman klar för Hollywoodfilm
Joel Kinnaman har landat sin första Hollywood-roll. Filmen heter "The darkest hour" och utspelar sig i Moskva.BILD: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Filmen heter "The darkest hour" och inspelningen börjar i Moskva i mitten av juni. Filmen regisseras av Chris Gorak och produceras av Timur Bekmambetov, mannen bakom "Nightwatch" och Angelina Jolie-thrillern "Wanted".

– "The Darkest Hour" har lite grann av "28 dagar senare" över sig. Joel är som en kameleont. Han kan spela vad som helst, mördare, hjälte, han har förmågan att kunna bli vem som helst. Och han har utseende och utstrålning. Det här kommer att bli en utmärkt första amerikansk film för Joel, säger hans amerikanska manager Shelley Browning.

Annons:

Filmen handlar om hur aliens invaderar jorden och hur ett gäng ungdomar försöker överleva samtidigt som de bekämpar invasionsstyrkorna. Handlingen utspelas i Moskva, och producenten Timur Bekmambetov är en av den ryska filmindustrins tyngsta namn.

Precis som framgången för "Snabba cash" gjort regissören Daniel Espinosa och producenten Fredrik Wikström till heta namn i Hollywood, har den gett Joel Kinnaman ingången till en USA-karriär.

Debuten sker med piloten till tv-serien "The Killing", som är en amerikansk version av den danska tv-serien "Förbrytelsen". Den spelas in i Vancouver i maj. Och när den är klar är det dags för "The darkest hour", som görs för Regency, bolaget bakom bland annat bioaktuella "Den fantastiska räven".

– Vi talar nu med skådespelare som Benicio del Toro och Leonardo DiCaprio om andra kommande projekt för Joel, säger Shelley Browning.

TT Spektra

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post