Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Håkan Lidbo gör vuvuzela-låt

Stockholm
Toppdelad

En liten sydafrikansk trumpet har plötsligt blivit ett hett samtalsämne. Den har retat gallfeber på både fotbollsspelare och tv-tittare under fotbolls-VM. Men nu gör producenten Håkan Lidbo en vuvuzela-låt.

En liten sydafrikansk trumpet har plötsligt blivit världens hetaste samtalsämne. Den används av publiken på läktarna vid fotbolls-VM i minst sagt hög utsträckning, och har retat gallfeber på delar av spelartrupperna samt tv-tittarna.

Men nu gör artisten och producenten Håkan Lidbo en vuvuzela-låt. Låten är ett beställningsverk av Sveriges Radio P 2. Lidbo väntar nu på tre vuvuzelor som har beställts från Tyskland.

Annons:

— Rent musikaliskt är det en utmaning! Personligen tycker jag att slagverk är ett roligare "fotbollsinstrument", men vuvuzelan har ett speciellt sound som jag ska försöka omvandla till ett mycket kort och begripligt verk. Min tanke är att skriva ett verk som går att framföra live och i radio, säger Håkan Lidbo i ett pressmeddelande.

Vuvuzela-verket kommer att framföras inför VM-finalen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post