Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Det är synd att placera oss i ett fack"

NÖJE
Toppdelad

Några frågor till Oscar Magnusson, gitarrist i Sven-Ingvars som spelar på Helsingborgs konserthus lördagen 9 april, kl 19.30.

Vad kan helsingborgarna förvänta sig av er konsert på lördag?

– Vi försöker presentera en summering av bandets 55-åriga karriär i två tydliga förpackningar. I första setet går vi tillbaka till rötterna och kör mycket akustiskt. I den andra delen blir det mer rock 'n' roll, det som Sven-Ingvars står för i dag. Spelningen i Helsingborg ligger i slutet av turnén och det känns som vi har nått en ultimat form.

Annons:

Hur har bandet utvecklats sedan genombrottet med "Te dans med Karlstadtösera" 1961 ?

– Styrkan med Sven-Ingvars är att vi alltid har förnyat oss. Vi skruvar till gamla låtar, gör nya tolkningar och framför allt så har vi otroligt kul på scen. När Sven-Ingvars började spela 1956 fanns inte epitetet dansband. Det var bara tre killar från en bruksort som började spela, två Sven och en Ingvar, Sven-Ingvars helt enkelt.

Har bandet mötts med fördomar tycker du?

– Det är synd att placera oss i ett fack. Sven-Ingvars är Sven-Ingvars, vad vi gör är unikt. Bandet ska upplevas live, gärna i den förpackningen som presenteras på den här turnén, då får man ta del av hela vårt spektra. Det är kul att ”omvända” folk som har en uppfattning om oss innan konserten, och en helt annan efteråt.

Hur känns det att spela i samma band som din pappa, sångaren Sven-Erik Magnusson?

– Vi har en familjerelation och en professionell relation, och lyckas bra att sära på dem. Det är få förunnat att resa ihop med sin pappa.

Du är inte bara musiker utan driver också en konsthall i värmländska Borgvik?

– Ja, jag startade projektet förra året i ett trädsliperi från början av 1900-talet. I år satsar vi på en stor konstglasutställning och en utställning med grafiska blad av Ronnie Wood, gitarristen i Rolling Stones. Det är tolv konstnärer som samsas hos mig under sommaren.

Blir det fler skivor med Sven-Ingvars framöver?

– Ja, om vi får ihop ett gäng bra låtar. Det vore kul om någon yngre förmåga ville samarbeta med oss, som Håkan Hellström. Annars gör vi liveupptagningar under turnén som vi kanske sammanställer.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post