Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Björk bjuder in Pussy Riot

Björk bjuder in Pussy Riot
BILD: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX SCANPIX

Den ryska punkgruppen Pussy Riot får stöd från allt fler håll i världen. Nu ger även Björk sitt stöd till den fängslade gruppen. Den isländska sångerskan bjuder in trion att sjunga hennes låt "Declare independence" tillsammans med henne på scen.

I helgen fick Madonna - som i veckan som gick uttalade sitt stöd till Pussy Riot - känna på de ryska makthavarnas missnöje. Den ryske politikern och diplomaten Dmitrij Rogozin kallade Madonna för en "moraliserande slampa" på Twitter.

Annons:

Pussy Riot är åtalade för huliganism efter att ha genomfört en regimkritisk performance i en kyrka i Moskva. Andra som gett gruppen sitt stöd äår Red Hot Chili Peppers, Patti Smith och Sting.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post