Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kraftwerk levererade på Way Out West

Kraftwerk levererade på Way Out West
BILD: ADAM IHSE / SCANPIX SCANPIX

Svårt att hålla sig för skratt? Jo, en smula. När 27 000 personer samtidigt bär små vita glasögon av papper uppstår onekligen en viss en komisk effekt. Ytterligare en effekt av Kraftwerks uppträdande på Way Out West var tredimensionell. Det kraftigt kultstämplade bandet är kända för att göra absolut ingenting under sina konserter. Helt frysta bakom var sin synt spelade de såväl hitlåtar ur bandets 40 år gamla repertoar som en serie luftigt ambienta stycken. Bakom de självlysande artisterna visades världsrymden på bioduk, i 3D. Med glasögonen på förvandlades konserten till vad som bäst liknas vid en film av James Cameron.

Det Kraftwerk inte gjorde, rörde på sig, kompenserades av publiken som utan tvekan njöt av spelningen. Känslan av att se ett ambulerande museum raderades av det faktum att Kraftwerk, kanske utan avsikt, fick liv i Way Out West. Den besvikelse som delvis präglade festivalen efter beskedet om att Frank Ocean ställt in var som raderad när Kraftwerk levererade.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post