Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Komisk opera på Krapperup

Operafars är Skånska Operans nya koncept. Första exemplet blir sommarens uppsättning av "Barberaren i Sevilla". Rossinis nästan 200-åriga italienska klassiker är en opera buffa (komisk opera). Premiären kallades ett fiasko, men operan har blivit en av de roligaste och mest älskade, ständigt spelade. Här hörs mångas favoritarior. Skånska Operan förlägger handlingen till 1940-talet, där Figaro är stylist på teatern där Rosina lanseras som den unga lovande stjärnan. Så dyker det upp en girig manager, en självsäker filmstjärna och handlingen snurrar på i allt högre tempo. "Barberaren i Sevilla" gästar Krapperup slott utanför Höganäs fyra kvällar: 16, 17, 20 och 21 juli klockan 19.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post