Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sabrina Petrini lever sin amerikanska dröm

Nöje
Toppdelad
Eftersom hon inte trivdes i skolan började hon sjunga på vägen dit. I dag bor Helsingborgstjejen Sabrina Petrini i Los Angeles och är på väg att slå igenom med sitt band KingQueen.
USA är numera hemma för Sabrina...
"KingQeen är en del av min...
Sabrina Petrini med sin minipinscher...
Att få vara med i Melodifestivalen...
Sabrina Petrini och gitarristen Dario...

I en industrifastighet i Helsingborg jobbar Sabrina Petrini med några demoinspelningar av det som ska bli KingQueens nästa album. Stället var tidigare Sabrinas dansstudio. Hennes bror Donatello Petrini har byggt om det till inspelningsstudio. Sabrinas hund Roxy studsar glatt omkring när hon trycker på play-knappen på datorn och låten "Romantic" börjar strömma ur högtalarna.

– Det var en låt som vi var på väg att lägga åt sidan. Men sen hörde fans av sig och undrade varför vi inte spelar den längre. Då plockade vi upp den igen, säger Sabrina Petrini.

Annons:

När Sabrinas band KingQueen tidigare i år öppnade för hårdrocksbandet Steel Panther på klassiska Whiskey A Go Go i Los Angeles fanns intresserade investerare på plats. De gillade vad de såg och hörde.

Det är därför som Sabrina just nu putsar på demolåtar i sin studio i Helsingborg. Låtarna ska bana väg för en albuminspelning.

– Jag har inte varit i Sverige på tre år, säger Sabrina och konstaterar i nästa andetag att hemma numera är Los Angeles. Fast hennes familj bor kvar i Helsingborg och hon är fortfarande hängiven HIF-supporter. Det har sin förklaring. När Sabrina var elva skiljde sig hennes föräldrar och så småningom kom styvpappan Lars Wahlström in i bilden.

– Det är honom jag kallar för pappa. Vår bonding time var när vi gick på HIF:s matcher tillsammans. Så HIF betyder mer än bara fotboll för mig.

Att KingQueen är hennes band är det inget snack om. Sabrina Petrini är en tidstypisk entreprenör som tar ansvar för allt och finns på de flesta sociala medier.

– Texterna jag skriver är inspirerade av mitt liv, säger Sabrina och nämner i nästa andetag att hon diagnostiserades med bipolär sjukdom när hon var 22.

– Det är som man brukar säga "we are not perfect, but we are one in a million". Jag hade inte kunnat skriva låtarna om jag inte varit bipolär, tillägger hon.

Sjukdomen har hon lärt sig leva med.

– När man har en kass dag är det bara att acceptera det.

Vägen till Los Angeles och musikbranschen har varit lång på många olika sätt. När hon var yngre gillade Sabrina Petrini inte att gå till skolan. Hon kände sig alltid utanför. Kompisarna var få. Mobbarna desto fler. För att stå ut började hon sjunga på väg till skolan.

– Musiken har alltid varit en vän. Ja, man kan säga att musiken har räddat mig. Så är det för många andra också. Jag har fått mejl från tjejer i arabländer som hittat mig och min musik på nätet och vill snacka om sina liv.

Under gymnasietiden i Helsingborg satte Sabrina upp flera dansföreställningar och en musikal. Efter gymnasiet flyttade hon till London för att fortsätta utbilda sig och efter det väntade Musicians Institute i Los Angeles. Efter skolan var tanken först att göra karriär med dansant pop. Hennes dåvarande bolag och manager trodde stenhårt på den inriktningen. Hon uppträdde på American Music Awards och på MTV-galan, blev signad av ett bolag och gav ut låtar som "U Make Me (LOL)" och "La la land".

Men innerst inne kände Sabrina att det inte var rätt väg för henne. Hon ville inte skriva låtar "om att solen skiner". Hon brann mer för rockmusiken. Men managern ville inte höra på snacket om att bilda ett rockband.

– Varje gång vi pratade om saken blev jag så frustrerad. Sen gick jag raka vägen ut till bilen och satte på Guns N'Roses på hög volym och bara skrek.

Hon var nästan på väg att ge upp musikkarriären när hon blev inbjuden till en branschfest. Där mötte hon Kim Foley. En legendarisk figur inom musikbranschen. Han skapade tjejrockbandet The Runaways på 70-talet och har jobbat med artister som Alice Cooper, Kiss, Gene Vincent, Cat Stevens och Warren Zevon för att bara nämna några.

Sabrina gick fram till Kim Foley. De hälsade. Foley gillade hennes attityd och bjöd hem henne att spela upp sitt låtmaterial. Foley tyckte om vad han hörde. Han ordnade också, via sin advokat, så att Sabrina löstes från sitt kontrakt med sin manager och dessutom fick behålla alla låträttigheter.

– Den historien betyder mycket för mig. Nu är jag och Kim vänner. Om jag behöver råd kan jag bara ringa honom, säger Sabrina.

Det är också en historia som säger något om Sabrina Petrini. Och det är precis vad hon sjunger om i sin egen låt "I tried".

– Man får inte dö utan att ha vågat. Och just nu lever jag i den dröm där jag alltid velat vara. Jag älskar livet.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Nöje
Relaterat
Sabrina bytte Helsingborg mot LA

Sabrina bytte Helsingborg mot LA

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post