Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Rest in sleaze

Nu väller glamvågen fram och därför är det extra kul att ett svenskt band finns i främsta ledet.

Första gången jag såg de fyra stockholmsgrabbarna i Crashdïet var när deras video till "Riot in everyone" började rulla på ZTV tidigare i år. Den var sensationellt bra. En suverän mix av Dokken, King Kobra och Warrant, med en refräng som satt som ett par tajta spandexbrallor.

Annons:

Men jag var tveksam om konceptet skulle hålla för ett helt album. Men Crashdïet håller och "Rest in sleaze" är rena drömmen för en gammal älskare av klassisk partyhårdrock. Crashdïet har fått till tio starka låtar, varav "Breakin the chainz", "Needle in your eye", "Out of line" och "It's a miracle" sticker ut lite extra.

Om det här bandet bara är beredda att jobba stenhårt kan de slå igenom på bred front.

Crashdiet: Rest in sleaze, betyg: 4

Hårdrock

(Stockholm records)

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skivor
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Skivor
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post