Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dylan försöker inte vara modern

Hade någon annan oldtimer stövlat in till skivbolaget med de här tio okommersiella sångerna hade det varit en bred fot i häcken och ut på gatan. Men nu är det Bob Dylan, och andra toner.

En legend och veteran som är inne på femte decenniet och 44:e albumet. Han har gjort rubbet, och under resans gång förnyat rockmusiken, fördjupat uppfattningen av blues och country, förändrat begreppet populärkultur.

Detta är fortsättningen, eller förlängningen, av "Love & theft". Kan ses som sista länken i trilogin inledd med mörka "Time out of mind". Samma ömsom loja, ömsom gladlunkande blues och rock, med referenser till 78-varvarnas folksånger och westernswing. Han hanterar ekonomiskt sitt krympande vokala register (låter ofta puttrigt intim). Melodierna, liksom texterna, är guidade stadsturer i genrernas kvarter.Du känner igen titlarna, men det är andra låtar... som du också tycker dig kunna spåra ... Vem kan lägga Dylans pussel? Så titeln är, liksom flera texterna, kluriga blinkningar från en man som sett så mycket att han inte frågar efter vad andra tycker om vad han skrattar åt, med, och vad han älskar. Småslött i studion med turnébandet, men med en underliggande laddning ("Workingman's blues #2"). Det glider bedrägligt problemfritt, men den som lyssnar hör mer ("Thunder on the mountain"). Avslutande "Ain't talkin'" är nio minuter laddade med funderingar och observationer.

Bob Dylan: Modern times, betyg: 4

Rock

(Columbia)

Annons:
Annons:
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Skivor
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post