Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Crashdïet: Generation wild

Ingen kan säga att Crashdïrt har haft en enkel resa. Kort tid efter den briljanta debuten ”Rest in sleaze” 2005 tog sångaren och låtskrivaren Dave Lepard livet av sig. Bandet kom tillbaka 2007 med ny vokalist, Olliver Twisted, men magin var försvunnen på ”The unattractive revolution” och Twisted fick sparken redan sommaren 2008.

Nu gör bandet ett nytt försök med Simon Cruz från Jailbait vid mikrofonen. Och ”Generation wild” låter bättre, betydligt bättre än föregångaren.

Annons:

Dessutom spänner bandet över ett bredare musikaliskt spektrum än tidigare. Mellan sleaze-aggron i inledande ”Armageddon” och avslutande, vackra och oförglömliga ”Beautiful pain” ryms både ballader och stenhård rock.

Min enda invändning är att plattan har en tendens till överproduktion med sina massiva körer och gitarrpålägg.

Crashdïet

Album: Generation wild (Gain/Sony BMG)

Genre: Sleaze

Betyg: 3

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Skivor
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post