Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dead By April : Incomparable

För två och ett halvt år sedan kom Göteborgsbandet Dead By Aprils debutalbum. I samma veva var deras ”Losing you” vinjettmusik i Robinson. Det gav bandet en karriärskjuts. Sedan dess har de turnerat runt om i världen, bytt medlemmar och jobbat på uppföljaren.

”Mer pop och mer metal jämfört med förr” har låtskrivaren Pontus Hjelm sagt om nya albumet.

Annons:

Själv skulle jag säga precis tvärtom. Popmelodierna är mer utslätande och metalsoundet låter märkligt påklistrat. Dead By April har blivit ett riktigt dåligt exempel på pojkband möter metal.

Gruppen har tyvärr slarvat med både låtskrivande och arrangemang. På sin debut hade Dead By April trots allt en del catchiga refränger och snygga sångmelodier. Här är det som om låtidéerna gått i stå tidigt och resten av tiden har man ägnat åt att färglägga och fylla ut.

Man har fått ihop ett album. Men sannerligen inget bra album.

Dead By April 

Album: Incomparable (Universal)

Genre: Metal/pop

Betyg: 1

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skivor
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Skivor
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post