Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Glara: Till min syster

Svensk jazz med psalmer och folkmusik på repertoaren. Nej, Glara försöker inte inkräkta på Anders Widmarks hissmusikutgivning i samma fack. Kvartetten levererar i stället djupt allvarlig, men i grund och botten ljuslynt, blues och swing där Händels ”Lascia ch’io pianga” (i den udda svenska översättningen ”Dagen är nära”) blir en trånande manifestation av kärlekslängtan och ”Allt vad vi på jorden äge” lyckligt och karskt svassar fram över en kullerstensgata i solsken. Mira Palmes uttrycksstarka röst, Oscar Johanssons välavvägda pianospel, Donovan von Martens baskonst och Måns Wikenmos små slagunderverk är var för sig skäl nog att göra sommaren lite somrigare med denna platta.

Annons:
Glara

Album: Till min syster (Havtorn records)

Genre: Jazz

Betyg: 4

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skivor
  • Nöje
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Skivor
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post