Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Dyrare livsmedel oroar Världsbanken

Dyrare livsmedel oroar Världsbanken
BILD: Rebecca Blackwell SCANPIX

Världsbanken är orolig för att stigande livsmedelspriser ska slå hårt mot världens fattigaste. Sedan mitten av juni har priset på vete ökat med 50 procent och majspriserna med 45 procent på grund av torka i bland annat USA.

Dyrare mat gör att föräldrar slutar att skicka sina barn till skolan samtidigt som familjerna äter billigare och mindre näringsrik mat. Detta kan ge katastrofala effekter för såväl den sociala, som den fysiska och psykiska hälsan hos miljontals unga, varnar Världsbanken.

Annons:
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post