Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Facebook föll efter slopat säljstopp

New York
Toppdelad

Facebook-aktien föll kraftigt i torsdagens handel på Wall Street. Vid börsens stängning hade kursen gått ned 6,3 procent till 19:87 dollar.

Facebook föll efter slopat säljstopp
BILD: Matt Rourke SCANPIX

Nedgången var en reaktion på att ett handelsstopp för storägare i aktien slopats. Ägare av drygt 270 miljoner Facebook-aktier fick börja handla aktien, det utgör mer än hälften av de aktier som såldes i börsintroduktionen i maj.

När New York-börsen stängde i onsdags kostade Facebook-aktien 21:20 dollar. Den hade då rasat med 44 procent sedan introduktionspriset på 38 dollar i maj.

Annons:

Bland bedömare frågade man sig hur storägarna skulle resonera när handelsstoppet släpptes. De flesta tycktes emellertid ha valt att sitta still i båten och inte sälja ett läge när kursen i stort sett halverats.

— Den största frågan är inte det här säljstoppet, det är det som hävs i november. Om inte Facebook visar upp ett bättre rörelseresultat till dess är företaget riktigt illa ute, sade Brian Wieser, analytiker vid Pivotal Research Group, till Reuters.

Handelsstopp för ytterligare 243 miljoner Facebook-aktier kommer successivt att hävas i oktober och november. Från och med den 14 november kommer enligt planen 1,2 miljarder Facebook-aktier att finnas tillgängliga för handel, inklusive grundaren och vd:n Mark Zuckerbergs aktier.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Ekonomi
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post