Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Björlund bröt mot traditionen

Sverige
Toppdelad

I vacker väder och till en fond av Tysklandsfärjor och Älvsborgsbron, inledde Folkpartiledaren sitt sommartal. Med talet i Göteborg bröt Jan Björklund partiets 20-åriga tradition av sommartal i Marstrand.

Björlund bröt mot traditionen
BILD: ADAM IHSE / SCANPIX SCANPIX

I sitt tal framhöll Björklund att Folkpartiet vill öka satsningen på forskning och infrastruktur, men också att partiet ser det nödvändigt att sänka bolagsskatten och avskaffa värnskatten.

Björklund berörde också Raoul Wallenberg och hans gärning — till vissa delar samma tal som han höll när 100-årsminnet av Wallenbergs födelse uppmärksammades nyligen. Grundtonen i budskapet var tydligt, att den dåvarande socialdemokratiska regeringen svikit Wallenberg.

Annons:

Angreppen mot Socialdemokraterna var över huvud taget många i Björklunds tal, bland annat om att S urholkat skolan. Störst applåder fick han för de lite raljanta orden om S-ledaren Stefan Löfvens eventuella problem att bilda regering.

— Tro mig, Stefan Löfven är rädd för två saker just nu. Det ena är att gå till val 2014 utan ett rödgrönt gemensamt alternativ, det andra är att gå till val 2014 med ett gemensamt rödgrönt alternativ.

Annons:
Annons:
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post