Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Miljonfesten kan hamna i domstol

Stockholm
Toppdelad
Stiftelsen för strategisk forsknings (SSF) miljonfestande kan hamna i rätten. Konkurrensverket har möjlighet att granska upphandlingen och staten kan stämma ledamöterna i forskningsstiftelsens styrelse, uppger Dagens Nyheter.

-Det är svenska staten som stått för stiftelsens tillgångar och om staten anser att dessa stora utlägg inte är förenliga med strategisk forskning så kan de stämma ledamöterna i stiftelsens styrelse, säger Henning Isoz, expert på stiftelselagen, till tidningen.

Regeringens satsning på kvinnligt företagande via myndigheten Tillväxtverket får kritik. Tillväxtanalys, en annan statlig myndighet, konstaterar att dokumentationen kring stödinsatserna på hundratals miljoner i projektet "Främja kvinnors företagande" är så bristfällig att det inte går att veta vem som deltagit i verksamheter som fått pengar, skriver Svenska Dagbladet.

Annons:

-Man satsar pengar och vill nå ut, men man har inte ens så pass koll att det går att följa upp om tjänsten haft något värde för mottagaren, säger analytikern Barbro Widerstedt på Tillväxtanalys, till tidningen.

De länsstyrelser och regioner som slussat pengarna vidare har enligt SvD inte ens krävt personnummer eller organisationsnummer på deltagarna. Därför har det varit omöjligt att utvärdera resultaten.

Tillväxtverkets egen utvärdering, som utfördes av en konsult, pekade också på brister.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Fler artiklar från Sverige
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post