Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Risk för fortsatt oro i Rosengård

Risk för fortsatt oro i Rosengård
Det var oroligt i Rosengård på onsdagskvällen.BILD: Scanpix

Polisen förbereder sig på fortsatta oroligheter i Malmöstadsdelen Rosengård.

— Vi tror ingenting, men vi har givetvis en planering, säger närpolischef Börje Aronsson.

Nästan ingen av de 17 personer som omhändertogs under bråken i Rosengård i natt kommer från stadsdelen. Flera av dem ska enligt polisen ha kopplingar till den autonoma rörelsen.

Annons:

Rosengård skakades av anlagda bränder, raketskjutningar, tömning av sopcontainrar och sten- och flaskkastning. Det har varit oroligt i Rosengård förut, men det är första gången som tillresta från andra håll har medverkat, enligt närpolischefen.

Han framhåller att det bor flera tusen personer i den del av Rosengård som kallas Herrgården och att det var maximalt hundra personer som rörde sig i området under natten.

— Det är alltså inte Herrgården som gjort någon form av uppror, säger Börje Aronsson.

Konflikten gäller en källarlokal som tidigare använts som bland annat moské. Fastighetsägaren vill använda den till annan verksamhet.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skåne
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post