Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Polisen körde bort gäng från Ströget

KÖPENHAMN
Toppdelad
Polisen i Köpenhamn fick under natten till söndagen avvisa ett hundratal medlemmar i olika mc-gäng och kriminella grupperingar från gågatan Ströget i centrala staden.
Polisen körde bort gäng från Ströget
Hells Angels var en av de grupperingar som samlades under natten.BILD: Arkiv: Bax Lindhardt

Polisen beräknar att ett hundratal personer från Black Cobra, Hells Angels och den senare grupperingens stödtrupp AK81 hade samlats för någon typ av manifestation. Enligt polisen kan syftet ha varit att markera sin styrka och skapa otrygghet. Det rapporterar flera danska medier.

- Det är något som de gör för att visa musklerna, säger John Hansen, vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn, till nyhetsbyrån Ritzau.

Annons:

Enligt John Hansen har liknande manifestationer förekommit tidigare.

Polisen befarade att gängens närvaro kunde leda till slagsmål och skapa otrygghet i nattlivet. Därför uppmanades de församlade att ge sig iväg, efter att de fått legitimera sig och blivit kroppsvisiterade.

- Vi gjorde klart för dem att vi skulle frihetsberöva dem om vi fick se dem mer under kvällen, säger John Hansen till Berlingskes nyhetsbyrå.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skåne
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post