Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

(H)julafton för bilälskare

VALLÅKRA
Toppdelad

I år är det 30 år sedan som Vallåkraträffen etablerades och det firas bland annat med en stridsvagnssalut.

Mer än 1 500 fordon och över 20 000 besökare väntas. Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad kommer med stridsvagnen 122 och stridsfordon 9040C. Men det blir inte bara ultramoderna stridsvagnar eftersom Beredskapsmuseet i Viken också visar upp Sveriges första tunga stridsvagn från 1942.

I dag lördag 18 augusti och i morgon söndag är det dags för den traditionella Vallåkraträffen på Enoch Thulins flygplats utanför Landskrona.

Annons:

Grindarna öppnas klockan 11 för utställningsbilar, traktorer, veteranlastbilar, lastbilar och publik. Klockan 11.40 bränner Bärgarkungen Svempa däck med en Scania roadster.

Klockan 11.45 är det flygshow med fallskärmshoppning och uppvisning av SK 50 Saab Safir. Klockan 13 är det sedan målgång för "pärlrallyt" med över 200 veteranlastbilar, brandbilar och bussar. Under eftermiddagen på lördagen är det olika prisutdelningar och klockan 17 stängs träffen för dagen.

På söndagen öppnas grindarna klockan 8 och under dagen ställer över 100 företag och bilklubbar ut. Klockan 12.50 är det 30-årssalut med kanonskott. Försvaret har en stridsvagnsuppvisning och Beredskapsmuséet visar svenska stridsvagnen M/42. Klockan 17 är det slut för den här gången.

Vallåkraträffen 2012

På lördag och söndag 18 och 19 augusti äger Vallåkraträffen rum på Enoch Thulins flygfält utanför Landskrona. Runt 20 000 bilentusiaster från hela Skandinavien väntas till Vallåkra.

I årets program blir det som vanligt en visning av ombyggda europeiska och japanska bilar. Men det blir även utställning av showtruckar, veteranlastbilar och brandbilar. En nyhet är veterantraktorer. Under lördagen kommer det också att vara en flygshow. Söndagen är den stora utställningsdagen med drygt 1 500 bilar där en jury ska bedöma den i olika klasser. Entréavgiften är 150 kronor och öppettiderna är lördag klockan 11.00 till 17. Söndag från klockan 8 till klockan 17. Barn under 15 år går in gratis. Mer information finns på www.vallakratraffen.com

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skåne
Relaterat
Bilentusiasternas mecka närmar sig

Bilentusiasternas mecka närmar sig

Bilfrossa i kolossalformat

Bilfrossa i kolossalformat

BILDSPECIAL: Vallåkraträffen genom åren

BILDSPECIAL: Vallåkraträffen genom åren

Allt om motorfesten 2012

Allt om motorfesten 2012

Superhelg för motorfantaster väntar

Superhelg för motorfantaster väntar

Vad kan du om bilar?

Vad kan du om bilar?

Niklas är uppvuxen i ett baksäte

Niklas är uppvuxen i ett baksäte

Räkna med trafiktrubbel i helgen

Räkna med trafiktrubbel i helgen

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post