Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spred nakenbilder på ex - döms för grovt förtal

NV-SKÅNE
Toppdelad
Den 20-årige nordvästskåningen blev dumpad. Då hämnades han genom att sprida nakenbilder på sitt ex till alla hennes vänner på Facebook. Nu döms han för grovt förtal och sexuellt ofredande.

Det var en dag i våras som den unga kvinnan ringde upp sin 20-årige pojkvän från nordvästra Skåne och gjorde slut.

20-åringen hotade senare samma dag via sms att lägga upp nakenbilder på henne på internet.

Annons:

Dagen efter upptäckte kvinnan att någon kapat hennes Facebooksida, ändrat hennes profilbild till en bild på hennes nakna underliv och lagt upp ytterligare åtta nakenbilder på henne.

I tingsrätten berättade kvinnan om paniken hon fick när hon upptäckte att bilderna spridits till vänner, familj och arbetskamrater på Facebook.

Hon berättade också om hur hon varit tvungen att gå i terapi efter händelsen.

Bilderna togs bort först efter flera timmar.

20-åringen hävdade i tingsrätten att det var en kamrat till honom som lagt upp bilderna, men det tror inte tingsrätten på i ljuset av hoten som 20-åringen uttalat dagen innan händelsen.

Några dagar senare hotade 20-åringen på nytt kvinnan med att han skulle sprida bilder på henne, denna gång på ett stort internetforum, något som aldrig skedde.

Tingsrätten dömer nu 20-åringen för grovt förtal och sexuellt ofredande. Tingsrätten skriver bland annat i sin dom att det är uppenbart att 20-åringen varit ute efter att kränka ex-flickvännens integritet. Trots att bilderna bara låg på Facebook i några timmar konstaterar tingsrätten att den finns all anledning att utgå från att spridningen av bilderna fått bestående effekter, särskilt med tanke på hur kvinnans profilbild bytts ut.

Tingsrätten skriver vidare att 20-åringen på handlat på ett "försåtligt och fult" sätt genom att utnyttja tillgång till bilderna och ex-flickvännens lösenord.

Tingsrätten dömer 20-åringen till motsvarande 6000 kronor i dagsböter och han ska även betala ett skadestånd på 33 000 kronor till kvinnan.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Skåne
  • Joakim Andersson
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post