Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Unga samlas på sociala sajter efter skolskjutningen

INTERNET
Toppdelad
Direkt efter skolskjutningen i finska Kauhajoki skapades grupper på den sociala nätverkssajten Facebook för att hedra de omkomna eleverna, men också för att diskutera dagens händelse.

Tre grupper hade vid 13-tiden på tisdagen skapats innehållande information om skolskjutningen på finska och engelska.

I två av grupperna uppmanas besökare att skriva sina kondoleanser och tända ett ljus till minne av de omkomna eleverna. Den tredje gruppen har skapats för att diskutera skolskjutningen. Hittills har diskussionerna i grupperna endast rört sig kring medierapporteringen av händelsen.

Annons:

Om du är registrerad på Facebook kan du söka på grupperna och titta på vad som står där. Namnen på grupperna är: Kauhajoki massacre-discussion, Light a candle for victims of Kauhajoki school massacre, Kauhajoen suruaddressi

Även på Twitter, en tjänst för mikrobloggare, kommer det mycket information kring händelsen i Kauhajoki. Klicka här om du vill följa nyhetsflödet bland mikrobloggarna på Twitter. En mikroblogg är en kortfattad blogg där användaren lägger ut snabba och korta noteringar om pågående händelser.

Annons:
Annons:
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post