Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Fängelseläkare inför rätta i Moskva

Fängelseläkare inför rätta i Moskva
BILD: Alexander Zemlianichenko SCANPIX

Polisutredningen mot den tidigare chefsläkaren vid Butyrka-fängelset i Moskva, Dmitrij Kratov, har avslutats och skickats till domstol. Kratov åtalas för vållande till annans död genom försumlighet, uppgav Vladimir Markin, talesman för Rysslands särskilda utredningskommission för Interfax på måndagen.

Kratov var chefsläkare när advokaten Sergej Magnitskij plötsligt avled i fängelset, 37 år gammal, i november 2009. Magnitskijs anhöriga, arbetsgivare, oppositionella och människorättsaktivister har anklagat en rad ansvariga inom den ryska polisen för dödsfallet, som också väckt starka internationella protester. I USA och flera europeiska länder pågår en process för att införa visumsanktioner mot de inblandade i fallet.

Annons:
Annons:
Annons:
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post