Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

NHL-center aktuell för Rögle

Ishockey
Toppdelad
Jeremy Colliton, 24-årig center med NHL-meriter kan ta en av de två sista forwardsplatserna i Rögles trupp. "Vi ska ta en ny kontakt efter helgen", säger Rögles sportchef Roger Hansson.
New York Islanders-centern Jeremy...

I förra veckan sa Rögles sportchef Roger Hansson att han hoppades ha klart med de sista nyförvärven allra senast i början av juli.

I dag kan Sporten avslöja ett av de hetaste namnen att ta en av två lediga forwardsplatser i Rögletruppen: Jeremy Colliton, en storväxt, hårt arbetande tvåvägscenter från NHL-klubben New York Islanders organisation. Roger bekräftar intresset för den kanadensiske 24-åringen.

Annons:

— Jag har pratat med Jeremy och jag har pratat med hans företrädare. Men jag har inte skickat över något kontraktsförslag ännu. Vi ska ta en ny kontakt den här veckan, säger Roger.

Hur nära är ni en affär?

— Helt omöjligt att säga. Jeremy är inte den enda bollen jag har i luften. Man måste ha fler på gång, jag tyckte vi var nära med en annan kanadensare men han var plötsligt klar för en rysk klubb. Vi får se vad som händer, det kan bli något helt annat, säger Roger.

Jeremy Colliton draftades av New York Islanders som klubbens andraval i 2003 års draft sedan han varit med och vunnit JVM för Kanada. Första säsongen i Islanders farmarlag gjorde han 53 poäng, varav 21 mål, på 66 matcher och fick också spela 19 NHL-matcher.

Därefter har poängproduktionen gått ner de tre senaste säsongerna för Colliton:

— Han har skolats om till en tvåvägscenter och håller ihop tredje femman i farmarlaget. Han jobbar hårt över hela banan, har bra fysik och används mycket i box play. Han är lite mer europeisk i sitt centerspel, säger Roger.

Jagar du inte en målskytt?

— Klart jag vill ha en målskytt. Men jag har svängt lite, jag tror att det är viktigt att ha riktigt bra, starka, centrar i lagbygget. Titta på Färjestad som byggt mästarlaget kring rejäla centrar, det är inga stora poängmaskiner.

Rögles trupp ska fyllas upp med två anfallare och två backar. Två av platserna är vikta för Mathias Tjärnqvist och Kenny Jönsson om de vill fortsätta i Rögle.

— Här har inget nytt hänt, vi får se framöver, säger Roger.

Slovakiske backen Martin Strbak, som spelade i Rögle förra säsongen, är inte avskriven. Men det är en kostnadsfråga:

— Martin spelade på ett artistkontrakt förra säsongen. Ska han spela för oss även i vinter så kan han inte komma till oss förrän en bit in på säsongen, han måste vara ute ur landet i sex månader först. Annars får vi betala retroaktivt även för förra säsongen. Jag vill helst ha laget komplett innan seriepremiären.

Anfallaren Johannes Salomonsson som inte fortsätter i Rögle kan hamna i Timrå. Klubbens sportchef, Stefan Lindqvist, bekrräftar på dagbladet.se att man är intresserade av den förre Röglespelaren.

Jeremy Colliton

Född: 13 januari 1985 i Blackie, Alberta, Kanada

Längd: 188 cm

Vikt: 91 kg

Position: Center

Skjuter: Höger

Klubb 08/09: New York Islanders (NHL) 6 matcher, ett assist. Bridgeport (AHL) 56 matcher (8+28=36 poäng).

Statistik som proffs: NHL: 42 matcher (1 mål+2 assist). AHL: 232 matcher (48 mål+83 assist).

Övriga meriter: Vann JVM-guld med Kanada 02/03 (U18) och 04/05 (U20).

Aktuell: Kan bli Rögles andra nyförvärv från Kanada

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
NHL-center klar för Rögle

NHL-center klar för Rögle

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post