Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Världsartister sprider stjärnglans

Ishockey
Toppdelad
Bland träklubbor, ringrostighet och glada skratt spred Henrik Zetterberg stjärnglans på all star-lagets träning. "Det är hedrande att få vara med", säger Zäta.
Världsartister sprider stjärnglans
Kontrasten var stor mellan NHL-stjärnorna Henrik Lundqvist och Henrik Zetterberg samt veteranernas träklubbor.BILD: Johan Persson HD/NST

Han har vunnit OS, VM och Stanley Cup. Blivit utsedd till NHL-slutspelets mest värdefulla spelare och fått guldpucken. Nu är stjärnan Henrik Zetterberg i Ängelholm för att hylla Kenny Jönsson.

– Det är hedrande att få vara med och det var absolut självklart att ställa upp när Kenny frågade, säger Zäta.

Annons:

De båda spelarna har kamperat ihop i landslaget och bland annat tagit OS-guld 2006 tillsammans. Men de har även tränat ihop i Rögle när Zetterberg har tillbringat somrarna i Ängelholm.

– Kenny är en fantastisk ishockeyspelare. Han och Lidas (Niklas Lidström) är de bästa backarna jag har spelat tillsammans med.

Medan större delen av laget såg mer eller mindre ringrostiga ut under träningen, visade Zäta små glimtar av att han fortfarande är på toppen av sin karriär. Tillsammans med Andreas Lilja drillade han Henrik Lundqvist i målet, när veteranerna tog en av många vatten- och stretchningspauser.

– Lundqvist ville köra lite extra. Kul att få träna med honom också, vi träffas ju inte så ofta annars.

Träningen innehöll mer nostalgi och skratt än tempo och satsning, men Zäta hade kul ute på isen.

– Det är ett jättekul initiativ och det är ett fantastiskt gäng med många legendarer. Otroligt kul för oss som fortfarande spelar att få träffa dem vi har sett upp till.

Kommer du gå för fullt under matchen?

– Man får väl se lite vilken nivå spelet läggs på, men ingen här vill förlora. Sen lär det ju ta ett tag innan vi kommer igång.

Han vet vilket motstånd han ställs mot i eftermiddag.

– Jag har tränat med Rögle en del nu på sistone och sett att de har bra fart på skridskorna. De tycker så klart det är roligt att spela och vinna mot oss. Det hade jag också tyckt.

Zätas kedjekamrater Mats Sundin och Daniel Alfredsson ansluter till laget i dag. Sen återstår det att se om fulltecknade meritlistor eller ungdomlig fart vinner på isen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Stjärnor och veteraner tränade med Kenny

Stjärnor och veteraner tränade med Kenny

"Det ska bli fantastiskt kul"

"Det ska bli fantastiskt kul"

Spelarna har värmt upp

Spelarna har värmt upp

Hyllningarna till Kenny ville aldrig ta slut

Hyllningarna till Kenny ville aldrig ta slut

Backparet återförenas i Rögle

Backparet återförenas i Rögle

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post