Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Flera spelare misshandlade efter fotbollsmatch

Fotboll
Toppdelad

Matchen mellan Perstorp och FK Besa – i inomhusturneringen EMEK i Eslöv på torsdagskvällen – spårade ur rejält. Polis och ambulans kallades till Bergahallen sedan flera spelare skadats i bråket som uppstod.

Redan under matchen var ordväxlingarna hårda mellan vissa spelare och efter slutsignalen fick det sin kulmen där en av Besas spelare, enligt polisanmälan, skallade en motståndare i Perstorp.

– Det stämmer inte. Det var bara lite gruff. Vår spelare fick rött kort och det var inte mer med det, säger Besas tränare Pleurat Nushi.

Annons:

Han menar att hans spelare blev provocerad under hela matchen.

– Vår spelare utsattes för mycket fula ord och någonstans rinner det över. Jag tycket det är oansvarligt av Perstorps tränare att inte plocka ut spelaren som hela tiden provocerade.

Ingen i Perstorp vill uttala sig om händelsen.

– Jag har ingen kommentar till det deras tränare säger. Jag vet inte vad som har hänt under matchen utan hänvisar till domarrapporten, säger Perstorps tränare Alf Andreasson.

Det var inte slut där. Flera timmar efter matchens slut tog bråket ny fart. Enligt polisanmälan ådrog sig tre av spelarna i Perstorp skador, i tumultet som uppstod, där någon fick en fläskläpp, någon annan smärtor i axeln och armen och en tredje fick en utslagen tand.

Meningarna går isär om vad som egentligen hände. Enligt anmälan är det spelare eller personer runt Besa som stod för misshandeln. Det håller man inte med om i Landskronalaget.

– De kan inte beskylla oss för att ha gjort något. I så fall har det varit i självförsvar, menar Pleurat Nushi

– Inga kommentarer. Vi får låta polisen och Skånes fotbollförbund reda ut det här, säger Alf Andreasson i Perstorp.

Perstorp står bakom den anmälan som kommit in till polisen. Ännu har inte Besa skickat in någon.

– Killen som fick rött kort efter slutsignalen kommer att bestraffas på något sätt, men det är något för styrelsen att avgöra. Det samma gäller om vi ska göra en anmälan till polisen, säger Pleurat Nushi i Besa.

Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes fotbollförbund, kan inte ge några kommentarer vilka de eventuella påföljderna blir.

– Jag har bara ett telefonsamtal med uppgifter att gå på. För att vi ska kunna ta ställning till det här behöver vi en rapport eller anmälan från någon av klubbarna eller turneringsledningen. Men det är kanske på gång.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post