Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Jag kommer nog inte att förändras"

Ishockey
Toppdelad
Mattias Sjögrens övergång till Washington Capitals är värd miljontals kronor både för honom själv och för Rögle. "Det har inte riktigt landat än".

För 14 månader sen spelade Mattias Sjögren i Rögle. Nästa säsong drar han på sig NHL-laget Washington Capitals tröja.

– De har visat intresse för mig länge och gav mig ett bra erbjudande. De vill satsa på mig, annars hade jag inte skrivit på för dem. Men sen är det upp till mig att verkligen ta chansen, säger Sjögren.

Annons:

Gör han det blir han mångmiljonär på köpet. En plats i NHL ger honom en årslön på 900 000 dollar och det tvååriga kontraktet kan alltså bli värt cirka elva miljoner kronor.

— Det är inget jag tänker på nu, jag har ju inte fått några pengar än. Jag vet inte hur jag kommer resonera när jag väl tjänar dem, jag kommer nog inte att förändras. Men visst kan man unna sig andra grejer.

Något speciellt du vill investera i?

— Jag är sugen på att köpa en lägenhet i Helsingborg, så jag har något eget när jag är hemma. Men det hade jag nog köpt i vilket fall.

Övergången ger även Rögle en bra slant. 150 000 dollar får klubben för att de har varit med och fostrat en NHL-spelare.

— Det är självklart positivt med en intäkt till föreningen. Vi kommer inte öronmärka pengarna, utan de får hjälpa oss att bedriva verksamheten, säger Rögles VD Peter Hedlund.

Han tycker det är väldigt kul att klubben kan fostra så framgångsrika hockeyspelare.

— Och det är ju jätteroligt för Sjögren. Han är en fantastisk kille som jag verkligen önskar all lycka till, säger Hedlund.

Mattias moderklubb är IF Lejonet. Därmed blir han den andra Landskronakillen i Washington, eftersom Marcus Johansson redan finns där.

– Jag har pratat en del med honom innan jag bestämde mig och vi har snackat även innan. Han har bara positivt att säga om klubben och det är klart att det hjälper att ha någon där som kan säga hur det är, säger Sjögren om sin nygamla klubbkamrat.

Mattias är tre år äldre än Marcus och därför har de aldrig spelat juniorhockey tillsammans.

– Vi skulle ha spelat ihop i Färjestad förra säsongen, men han stack ju i stället. Nu förföljer jag honom, skrattar Sjögren.

Har Washington varit något av ett favoritlag?

– Nej, jag har faktiskt aldrig haft något sådant i NHL, utan jag har följt de lag som har några svenskar. Det är roligare att kolla då tycker jag.

Att byta småstäder som Karlstad och Ängelholm mot Washington ser han inte som någon stor grej.

– Det blir som vanligt, man ser mest ishallar och hotell.

Flyttlasset går troligen någon gång i augusti, men innan dess hoppas han få dyka upp i Lindab arena.

— Jag har inte hunnit prata med Rögle än, men jag hoppas få träna med dem när de går på is.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post