Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Brunnström får chansen i sitt drömlag

Ishockey
Toppdelad
Nu är det bekräftat att Fabian Brunnström har fått ett try out-kontrakt med Detroit Red Wings. "Det kunde inte ha blivit bättre", säger Jonstorpskillen.
Brunnström får chansen i sitt drömlag
Brunnström i Dallas-tröjan.BILD: Donna McWilliam

Fabian Brunnström har legat i hårdträning under sommaren i väntan på NHL-chansen. Om tre veckor sticker forwarden över till Detroit för att försöka spela till sig ett kontrakt.

– Det är världens bästa hockeylag. Av de 30 klubbarna i NHL hade jag hoppats mest på Detroit, säger Fabian.

Annons:

Kontraktet innebär att 26-åringen ska spela och träna med Detroit under träningslägret som pågår i cirka en månad. Där deltar både klubbens NHL-och AHL-lag.

– Bara att få erbjudandet att komma dit är jättestort för mig. När de väl hörde av sig tvekade jag inte en sekund. Det är en stor ära.

Fabian berättar att Detroit varit hans favoritlag sedan barnsben. Han minns även hemmamatcherna mot klubben under hans tid i Dallas Stars.

– Det var alltid mycket fans till Red Wings på matcherna i Dallas. Många följer laget och de vill ha spelare som verkligen lirar hockey. Alla jag har pratat med säger att det är en toppklubb som är som en stor familj, säger Fabian.

Detroit har i dagsläget 14 forwards under kontrakt. Laget innehåller som bekant en handfull svenskar; Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Tomas Holmström, Nicklas Lidström, Jonathan Ericsson och Johan Franzén. Nu vill Fabian Brunnström sålla sig till den skaran - men konkurrensen är tuff.

– Det skadar självklart inte att det finns så många svenskar i laget, jag har träffat och snackat en del med dem tidigare. Det var det här jag ville hela tiden och nu gäller det att toppa formen, säger Fabian.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Brunnström på väg att få NHL-kontrakt

Brunnström på väg att få NHL-kontrakt

Brunnström får kontrakt med Detroit

Brunnström får kontrakt med Detroit

Brunnström får kontrakt med Detroit

Brunnström får kontrakt med Detroit

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post