Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Vild guldyra på Olympia

Fotboll
Toppdelad

Tårar, champange och total eufori – man kan nästan ta på känslorna när HIF-fansen firar SM-guldet på ett kokande Olympia.

Mattias Lindström och Christoffer...

Många supportrar grät av glädje när spelarna kom tillbaka efter sitt SM-guld.

– Det här är den största dagen i mitt liv, jag är så otroligt glad, utbrister supportern Anton Wolfhagen med tårar i ögonen i väntan på spelarnas hemkomst.

Annons:

– Det är helt fantastiskt, det blir en lång natt. Jag vill så gärna fira det här med spelarna, de har gjort en fantastisk prestation, fortsätter Anton.

Mitt bland cigarrer, flaggor och segerrusiga fans står förre HIF-spelaren Ronny Norell med sin familj. Rösten är redan hes.

– Jag har redan firat med ett par glas champagne hemma – och det lär bli ett par till efter det här. Det är helt underbart att kunna säkra guldet redan nu, säger han.

Spelarna fick ett mäktigt mottagande när de anlände till sin hemmaarena. Efter att HIF-hymnen hade spelats ackompanjerad av publiken presenterades guldhjältarna en efter en. Målvakten Pär Hansson tog tag i micken och sa:

– Ett stort tack till alla som har tagit sig hit i kväll. Jag brukar inte bli blödig, men när jag ser alla er går det knappt att hålla emot.

Lagkaptenen fortsatte med att skandera "ge mig ett H". Publikens svar var öronbedövande.

Supportern Tobias Schier var i Göteborg och såg HIF:s segermatch mot Gais. När Malmö kvitterade och guldet var säkrat svallade känslorna över – och glädjefnattet visste inga gränser.

– Jag vet inte vad som händer just nu, jag är bara så jäkla glad – det går inte att förklara. SM-guld, det är helt sjukt, jublar han och fortsätter firandet.

Efter den första entrén samlades spelarna uppe på Tv-terrassen på huvudläktaren för att ännu en gång ta emot jublet från de uppskattningsvis 8 000 personerna som tagit sig till Olympia för att hylla sina hjältar.

Fansen och spelarna firade vilt i går. En sak är säker – euforin kommer att fortsätta i många dagar framöver i Helsingborg.

Skicka din hälsning till guldhjältarna här!

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Här ska det firas!

Här ska det firas!

Så var matchen Gais-HIF

Så var matchen Gais-HIF

HIF:s väg mot guldet i bilder

HIF:s väg mot guldet i bilder

Se glädjejublet i bussen!

Se glädjejublet i bussen!

Guldfesten på Grand Hotel

Guldfesten på Grand Hotel

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post