Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sjögren vill gräva sig ur hålan

Ishockey
Toppdelad
Stjärnspäckade Washington förvandlades till farmarlaget Hershey. "Jag skulle ljuga om jag sa att det bara är att köra på", säger Mattias Sjögren.
Sjögren vill gräva sig ur hålan
Mattias SjögrenBILD: Johan Persson

Han var med till sista gallringen, men där tog det stopp. Mattias Sjögrens NHL-dröm får skjutas lite på framtiden.

– Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig på campen. Men jag fick bara spela tre av sju träningsmatcher, lite konstigt. Jag tycker jag borde ha fått chansen att visa upp mig i fler, säger Mattias.

Annons:

Varför han skickades ner till Washingtons farmarlag Hershey vet han knappt själv.

– Under fyra veckor behöver inte tränarna säga ett enda ord till en, men det betyder ofta att de är nöjda.

När Sporten når Mattias sitter han på sitt hotellrum i Hershey. Miljöombytet från Washington var av det större slaget.

– Det här är ingen storstad direkt. En håla kan man verkligen säga och det händer inte mycket. Så det blir väl till att spela hockey och sitta på hotellrummet, säger han om byn som ligger 2,5 timme från Washington.

Det har bara hunnit gå en knapp vecka sen den förre Lejonet- och Röglespelaren fick beskedet han inte ville ha, men han har redan hunnit med två matcher i AHL med Hershey.

– Vi har vunnit båda, det har gått bra och jag har fått spela mycket. Men det hade jag förväntat mig att jag skulle få. Tränarna här hade jag även på campen, säger Sjögren som på söndagen hade sin första lediga dag på länge.

Spelet i Nordamerika skiljer sig en hel del jämfört med det svenska.

– Allt går så snabbt, det är flängigare hockey där pucken går ut och in i zon hela tiden. Tränarna tycker om det enkla spelet och kan vara nöjda med att man lägger sarg ut och jobbar hårt. Jag gillar de små rinkarna, jag tror det passar mig.

Drömmen om att få spela NHL med barndomskompisen Marcus Johansson är inte borta på grund av nerflyttningen. Går det bra i Hershey kan Washington när som helst kalla tillbaka Sjögren.

– Det är helt omöjligt att veta om hur stor chans man har att flyttas upp. Men jag får nog prata lite med tränarna, det funkar inte att gå helt i ovisshet.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Sjögren får börja i farmarlaget

Sjögren får börja i farmarlaget

Sjögren tampas med legendarens son

Sjögren tampas med legendarens son

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post