Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Tränarduon i ÄFF spricker

Fotboll
Toppdelad
Christoffer Skoog har gjort sitt i klubben och nu får ÄFF se sig om efter en ny tränare.
Christoffer Skoog.
Tränarparet Joakim Persson och...

Trots ÄFF:s succésäsong blir det förändringar på tränarsidan. I går blev det nämligen klart att Christoffer Skoog lämnar klubben och enligt sportchefen Stavros Papadopoulos är det problem i samarbetet med tränarkollegan Joakim Persson som ligger bakom beslutet.

– Skoog och Jocke har haft olika åsikter och på slutet har det vuxit sig större. Därför har vi, klubben och Christoffer gemensamt, valt att inte förlänga vårt avtal.

Annons:

Christoffer Skoog vill inte själv kommentera nyheten, men Joakim Persson erkänner att det varit jobbigt med ett delat ledarskap:

– Det är ju inget konstigt i att vi inte alltid varit helt överens och även om det inte varit något dramatiskt, vi har trots allt snickrat ihop det ganska bra till slut, är det ett slitsamt och krävande sätt att arbeta på.

37-årige Skoog, som bland annat spelat i HIF, avslutade sin aktiva karriär i Ängelholm efter hösten 2007 men återvände sedan till klubben för tre år sedan. I ÄFF har han först varit assisterande tränare till Roar Hansen under två säsonger och i år hade Skoog och Joakim Persson delat ansvar. Med lysande resultat. Christoffer uttryckte sig själv helt perfekt efter serieavslutningen mot Hammarby, när han insåg "att lilla Ängelholm var en snedspark från allsvenskan", och lika dramatiskt blev det i kvalet mot Syrianska.

– Jo, vi har haft ett fantastiskt år, säger Stavros Papadopoulos. Men allt måste fungera och även om det kan vara jättebra att ha olika åsikter, det skapar en dynamik i gruppen, finns det en gräns innan det blir ett otydligt ledarskap.

Joakim Persson kommer att köra vidare, men vem som ska komplettera honom blir en senare fråga.

– Jag har ju inte hunnit fundera så mycket på det och jag vet inte om det blir en lösning med en assisterande tränare eller om jag ska dela ansvaret med någon annan, säger Jocke själv. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Karlsson polisanmäls för förtal

Karlsson polisanmäls för förtal

ÄFF-ordförande i blåsväder efter grovt påhopp

ÄFF-ordförande i blåsväder efter grovt påhopp

"Hans uttalande är ren rasism"

"Hans uttalande är ren rasism"

Stor skandal efter kvaldramat

Stor skandal efter kvaldramat

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post