Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Nolles Nötter – här är facit

Nolles Nötter – här är facit

Här är frågorna och de rätta svaren i tävlingen:

Annons:
Fråga 1 Efter en sejour i Philadelphia återvände Caroline Seger till Sverige och hon var med när LdB Malmö säkrade sitt SM-guld. Men vilken var Helsingborgstjejens senaste allsvenska klubb, innan hon drog till USA?
Rätt svar: 1. Linköping
Fråga 2 Roddaren Peter Berg har gjort en strålande comeback efter sin hjärtoperation och på höstkanten slog helsingborgaren till med ett VM-brons, efter en spännande slutspurt. I vilken disciplin kom framgången?
Rätt svar: 1. Kustrodd
Fråga 3 Basketen i Höganäs har fått sig ett rejält uppsving och numera tillhör A-laget toppen i ettan. En av de drivande ledarna i klubben har tidigare spelat i högsta ligan, i Borås och Norrköping. Vem tänker vi då på?
Rätt svar: 2. Per Lundahl
Fråga 4 Vasatorps herrlag var tillbaka i elitserien i golf och trots en stark spurt av Barsebäck lyckades laget hålla undan och ta hem SM-guldet. På damsidan åkte däremot ett NV-skånskt lag ut. Vilket lag var det?
Rätt svar: X. Landskrona
Fråga 5 Cyklisten Marie Lindberg, som bor i Ödåkra, bröt armen i somras men kom ändå med i VM-truppen. Där skulle hon i första hand hjälpa Emma Johansson i linjeloppet, men vi undrar vilken klubb Marie tävlar för?
Rätt svar: 1. Åstorp
Fråga 6 Landskrona Falcons var länge med och kämpade om en plats i innebandyns superliga men efter säsongen försvann en hel rad spelare till andra klubbar. Bland dem var backen Fredrik Persson och var spelar han nu?
Rätt svar: X Åstorp/Kvidinge
Fråga 7 Fotbollsspelarna i Helsingborg har gjort en enastående stark säsong med segrar på en rad olika områden. Men i den allsvenska hemmatabellen var HIF faktiskt bara trea och ett annat lag låg i topp. Vilket?
Rätt svar: 2. Elfsborg
Fråga 8 Omar Abdul-Majid har bytt klubb under året men den unge boxaren fortsätter att visa vilken stor talang han är. Just nu rankas Omar tvåa i landet och vi undrar förstås vilken klubb han numera tävlar för?
Rätt svar: 2. Helsingborg
Fråga 9 Helsingborgs simmare Gustav Åberg Lejdström har etablerat sig i den översta Sverigeeliten och han fick bland annat chansen på EM. Än så länge har dock Gustav en bit upp till sin pappas meriter. Vad heter han?
Rätt svar: 1. Thomas Lejdström
Fråga 10 Målvakten Jonas Fransson gjorde en strålande säsong när Rögle var uppe och kvalade till elitserien. Lite kuriosa i sammanhanget: Bara en enda spelare har tidigare haft nummer 32 i klubbens historia. Vem?
Rätt svar: X. Ramzi Abid
Fråga 11 Johan Wissman lyckades inte ta sig till VM, men han drog ett tungt lass under årets lag-EM i Stockholm. I den tävlingen sprang ytterligare en aktiv från IFK Helsingborg ett individuellt lopp. Vem var det?
Rätt svar: X. Emma Tuvesson
Fråga 12 Det svenska fotbollslandslaget lyckades kvala in till EM och den avgörande segern mot Holland var förstås säsongens höjdare. Under året gjorde Sverige 29 mål, men vem blev blågul skyttekung under 2011?
Rätt svar: 1. Tobias Hysén
Fråga 13 Robert Lindstedt från Båstad framstår numera som en av världens starkaste dubbelspelare och 2010 var han ända framme i final i Wimbledon. Men hur gick det i årets upplaga av den anrika grästurneringen?
Rätt svar: 2. Final igen
Fråga 14 2011 kunde Örkelljunga fira 20-årsjubileum som elitserielag i volleyboll och den framgångsrika klubben har numera bara tre lag före sig i maratontabellen. Vilket lag har tagit flest poäng genom tiderna?
Rätt svar: X. Sollentuna
Fråga 15 Johanna Nyman från Ängelholm vann en otroligt jämn SM-final där Marie Jannesson, Össjö, hamnade på andra plats. Hur mycket var det som skiljde de två NV-skånska skyttetjejerna åt, efter totalt 70 skott?
Rätt svar: 2. En tiondel
Fråga 16 Storsatsande FC Helsingborg kom bara nia i superligan och missade därmed vårens slutspel. I poängligan hade laget dock en spelare som hamnade lite högre upp, som sexa med totalt 54 poäng. Vem var det?
Rätt svar: X. Linus Nordgren
Fråga 17 Författaren Björn Ranelid skryter ofta om sina meriter som fotbollsspelare och det är sant att han bland annat gjort några A-lagsmatcher i HIF. Men Björn har också varit aktiv i en annan NV-skånsk klubb. Vilken?
Rätt svar: 1. Höganäs
Fråga 18 Bilal Al-Husseini är ett nytt namn som kan vara värt att lägga på minnet och i år debuterade den lovande Landskronakillen bland annat i juniorernas landslag vid NM i Stavanger. Vilken sport sysslar han med?
Rätt svar: 1. Tyngdlyftning
Fråga 19 Landskronagrabben Marcus Johansson fortsätter att göra succé i NHL och samtidigt har hans storebror Martin, även han fostrad i Lejonet, fått en ny chans i elitserien. I vilken klubb spelar Martin numera?
Rätt svar: X. Brynäs
Fråga 20 Vårens ganska oväntade svenska bowlingmästare Full House från Ängelholm har fått ett snabbt genombrott i den översta Sverigetoppen. Vet ni när klubben spelade sin allra första match i elitserien?
Rätt svar: 2. 2009
Fråga 21 Målvakten Ivo Vazgec blev snabbt en stor publikfavorit i Landskrona och hans storspel bidrog till BoIS klättring i tabellen. Ivo kom närmast från Jönköping men har också spelat utomlands. I vilket land?
Rätt svar: 1. Polen
Fråga 22 Engelholms volleybolldamer fick visserligen nöja sig med ett nytt SM-silver men vem kan egentligen klaga på Tina Celinder Nygrens facit i klubben? Nu undrar vi vilket år hon började som EVS-tränare?
Rätt svar: 1. 2005
Fråga 23 ÄFF:s nye ordförande Mats Karlsson fick en del stora rubriker, inte minst efter sina åsikter om Syrianskas publik under höstens kvalmatcher. Vet ni i vilken klubb Karlsson själv varit aktiv spelare?
Rätt svar: X. BK Drott
Fråga 24 Det finns många duktiga kampsportare i NV-Skåne och under sommaren vann Mauro Saloman SM i submission wrestling i Halmstad. Mauro vann bland annat en match efter 17 sekunder, men vilken klubb tävlar han för?
Rätt svar: 2. Båstad
Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post