Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Rasmus Jönsson utvecklas men får inte spela

Fotboll
Toppdelad
Ute i kylan? Det har ännu inte blivit några matcher för förre HIF-aren Rasmus Jönsson i Wolfsburg i år. Han har inte ens varit med i truppen. Men han misströstar inte. Tycker det ska så lite till för att han på nytt ska få chansen.
Rasmus Jönsson utvecklas men får inte spela
BILD: Emil Langvad HD/NST

Han förnekar sig inte – "kungen av värvningar" i Tyskland. Felix Magath, manager i Vfl Wolfsburg, passade på att göra en ny shoppingrunda i samband med jul-och nyårsuppehållet i bundesliga. Åtta nya spelare räknades in – tre av dem forwards.

Det har gjort att konkurrensen ökat och det har gått ut över Rasmus Jönsson, den förre HIF-aren som inför den pågående säsongen kom till Wolfsburg.

Annons:

Han har inte ens varit med i truppen i någon av de tre matcher som spelats i Bundesliga i år.

– Visst vill jag så klart spela, men det är bara att acceptera att man får stå utanför. Jag känner på mig att jag har potential att ta en plats i det här laget, men just nu är jag inte riktigt i toppform, säger Rasmus.

Han misströstar dock inte, utan ger allt på träningarna.

– Det är inte så mycket som skiljer mig från en plats i truppen. Det behövs bara en veckas bra träningar för att man ska vara med i truppen igen, säger Rasmus, när Sporten når honom efter en kall eftermiddagsträning.

– Ja, det var minus fem när vi tränade. Är väl inte så kul, men vår träningsplan är uppvärmd, så gräsmattan är fin, säger Rasmus.

Trots att det så här långt bara blivit tre matcher från start och fem inhopp är Rasmus nöjd med det han åstadkommit så här långt i Wolfsburg.

– Jag känner att jag utvecklas hela tiden och att det flyter på bra. Nu gäller det bara för mig att ta de allra sista stegen. Sedan får man inte heller glömma att jag kommit till en klubb i en de tre bästa ligorna i Europa. I ett sådant lag slår man inte in sig hur lätt som helst, säger Rasmus.

Han har ett drygt halvår bakom sig i sin nya klubb.

– Det är faktiskt rätt stor skillnad mot HIF. Vi kör fler träningspass i veckan och intensiteten på dem är högre än i HIF, säger Rasmus.

Wolfsburg har i dag en A-lagstrupp på ett 30-tal spelare.

– Klart att det blir många på träningarna, men ändå tycker jag kvaliteten på dem är genomgående mycket hög, säger Rasmus.

Även om det ännu inte blivit något spel i bundesliga i år har Rasmus fått spela två matcher – båda under träningslägret i Dubai strax före ligastarten.

I den första mötte tyskarna Al-Jazira och vann med 3–1. Rasmus fick spela den första halvleken och gjorde det andra målet.

I andra matchen svarade Bonyodkor från Uzbekistan är motståndet. Rasmus fick spela den andra halvleken, men fick lämna planen mållös i en match som slutade 1–1.

– Men jag borde gjort minst ett mål, säger Rasmus och tillägger:

– Men totalt sett är jag nöjd med det jag presterade i Dubai.

Han trivs i sin nya hemstad, men erkänner att det än så länge är det litet si och så med språket.

– Jag förstår tyska, men har fortfarande litet svårt att prata språket, säger Rasmus, som finner sig alltmer tillrätta i Wolfsburg.

Det är en stad av Helsingborgs storlek.

– Här kretsar allt kring Volkswagen-fabriken och fotbollen, säger Rasmus.

107 värvningar på fem år

Felix Magath, manager i Vfl Wolfsburg, har gjort sig känd som "kungen av värvningar" i Tyskland. Kanske inte så konstigt. När han inför den här säsongen återkom till Wolfsburg värvade han elva nya spelare med en gång. Under jul-och nyårsuppehållet blev det ytterligare åtta. Lägg till detta att han innan återkomsten till Wolfsburg hade 88 värningar på sitt samvetet, så kommer man upp i 107 värvningar på fem år. Ett oslagbart rekord?

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post