Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Klubbarna hjälper Hellkvist i kampen

ALLMÄNT
Toppdelad
Småklubbarna utmanar varandra i kampen mot Parkinson. Bergandy och Skälderviken var först ut. På hd.se redovisar vi föreningarna som stöttar Björn Hellkvists fond Shaking Generation.
Björn Hellkvist

Engagemanget inom regionens idrott är stort för Björn Hellkvists fond mot Parkinson, Shaking Generation.

Stora föreningar som Rögle, Landskrona Falcons och HIF har samlat in pengar i samband med matcher och andra arrangemang. Småklubbarna i regionen vill inte vara sämre och visar att idrotten är en stor familj, oavsett vilken gren man utövar.

Annons:

Det var Ulf Bengtsson, ordförande i IK Bergandy som kom på idén att utmana de andra idrottsklubbarna i nordvästra Skåne.

— Vi i IK Bergandy utmanar er att ställa upp med en slant, vi har lagt 1 000 kr till Björns fond, Shaking Generation, mot Parkinsons sjukdom. Nu hoppas jag att vi föreningar i Helsingborg med omnejd gör en liknande sak, säger Ulf Bengtsson.

Skäldervikens IF:s A-trupp har anammat utmaningen och har redan samlat in över 2 000 kronor.

Bollen är i rullning. Nu är det upp till övriga föreningar, oavsett idrott, i området att hänga på.

Björn Hellkvist kommer löpande informera HD vilka klubbar som bidragit och vi kommer därefter att redovisa klubbarna på hd.se.

— Vi gör det här för att ge även de mindre föreningarna en chans att synas. Björn Hellkvists historia har berört många i det område där vi verkar. Den här insamlingen visar att idrotten engagerar och förenar över alla grenar, säger HD:s sportchef Lasse Mauritzson.

Shaking Generation

Obs, nytt bankgiro!

Bankgiro (SEB) Clearingnummer 5201, kontonummer - 11-610-96 märk talongen "Shaking Generation - Björn Hellkvist".

Resultatet redovisar vi här på hd.se

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Tomas Nilsson
Relaterat
Hellkvist tar över Malmö

Hellkvist tar över Malmö

Upprop mot Parkinson bland småklubbarna

Upprop mot Parkinson bland småklubbarna

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post