Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

FBC-damerna jagar backar

Innebandy
Toppdelad

FBC Engelholms damlag gjorde rent hus i serien förra säsongen och tog steget upp i division 1. Där vill laget etablera sig, men då krävs nyförvärv i försvaret.

FBC-damerna jagar backar
Linnéa Jönsson stannar i FBC.BILD: Stefan Ed HD/NST

– För stunden ser backsidan för tunn ut. Några av tjejerna har sagt att de ska sluta medan andra tar sig en funderare på framtiden. I dagsläget är det sex-sju spelare från förra säsongen som vi tappar, säger FBC-tränaren Niklas Lauritsen.

Den tyngsta förlusten är lagkaptenen Emelie Ohlsson. Samtidigt har även Mette Faurholt, Therese Andersson, Felicia Karlsson, Sofie Andersson och Emma Wahlström slutat i FBC.

Annons:

– I Emelie tappar vi en väldigt bra närkampsspelare på egen planhalva, men jag har full respekt för spelare som vill sluta, säger Lauritsen.

På pluskontot finns Anna Gunnarsson och Elin Jakobsson som värvats från förra säsongens seriekonkurrent Röke. Dessutom lyfts Elin Barthag, född 1995, upp från de egna leden samtidigt som poängdrottningen Linnéa Jönsson meddelat att hon stannar.

– På forwards- och centersidan ser det jäkligt bra ut. Förhoppningen är att vissa spelare ska bestämma sig om framtiden i god tid, men annars finns det fler spelare att lyfta upp.

Efter några tunga år gjorde FBC inför fjolåret en kraftansträngning för att klättra uppåt i seriesystemet igen. Resultatet blev en perfekt säsong med serieseger, avancemang via kval och dessutom en DM-titel.

– Vi rensade allt i serien och ska se till att fortsätta spela på samma sätt, fast ännu bättre. Det är många som tror att vi ska göra bra ifrån oss även i "ettan". Målsättningen är att etablera oss och ha stor marginal ner till strecket, säger Niklas Lauritsen.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post