Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

HIF saknar nio spelare

Fotboll
Toppdelad

När HIF i morgon eftermiddag möter Silkeborg hemma i sommarens andra träningsmatch saknas nio spelare från A-trupp och lagets nye tränare.

HIF saknar nio spelare
BILD: Johan Persson HD/NST

– Det finns många anledningar till att det blivit så här. Med tanke på att så många spelare är borta väntar Stefan Schwartz och jag att ta ut laget till strax före avspark, säger tränaren Sven Andersson.

Vid matchen mot Silkeborg är det Sven och Stefan som coachar laget.

Annons:

– Åge hade en del åtagande som han inte kunde hoppa av när han accepterade att bli tränare i HIF. Därför är han inte i Helsingborg de här dagarna, säger Sven Andersson.

När det gäller spelarna så är Pär Hansson och May Mahlangu lediga för de nyligen varit med det svenska respektive sydafrikanska landslaget, men ledningen räknar med att de är tillbaka efter midsommar.

Sedan är skadelistan ganska lång.

Walid Atta, Christoffer Andersson, Alvaro Santos och Marcus Bergholz tränade för första gången på några veckor i spel och kontakt med motståndare.

– De är på väg tillbaka efter sina skador och det såg ganska bra ut på träningen. Det är dock oklart när de kan vara aktuella för spel, säger Sven Andersson.

Joseph Baffo, Jere Uronen och Adrian Gashi vilar också på grund av småskador.

– Det är ju inte kul med så många skador. Vi får ju göra om vår centrallinje ganska mycket med tanke på att Atta, Baffo, Gashi, Mahlangu och Bergholz är borta, Vi får använda de spelare i A-truppen som är hela och fylla på med juniorer. William Kvist gjorde ett bra inhopp med ett mål mot Haugesund förra veckan. Han är med i truppen igen, säger Sven Andersson.

Följande spelare i A–truppen är klara för spel:

Daniel Andersson, Andreas Lindhe, Emil Krafth, Erlend Handsveit, Erik Edman, Erik Wahlstedt, Daniel Nordmark, Mattias Lindström, Rachid Bouaouzan, Lorte Sadiku, Erik Sundin, Thomas Sörum och Alfred Finnbogasson.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post