Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Ny förlust för BoIS

Fotboll
Toppdelad
En svag andra halvlek gjorde att Landskrona BoIS åkte på sin andra raka förlust. Jönköping Södra vann rättvist med 2–0 (0–0) efter att Branimir Hrgota gjort båda målen.
Ny förlust för BoIS
BILD: Britt-Mari Olsson

Landskrona BoIS inledde bäst och skapade två ganska bra lägen redan under matchens tre första minuter. Först sköt Mathias Andersson via en försvarare till hörna och sedan lyfte Thomas Raun en frispark långt utifrån i ribban.

Jönköping Södra blev allt bättre ju längre halvleken gick, men efter 40 minuter hade Surprise Ralani det bästa läget innan paus. BoIS kvicke yttermittfältare fick en boll mot bortre stolpen, men hans volley räddades till hörna av hemmamålvakten.

Annons:

Under de sista minuterna släppte BoIS i övrigt kompakta och gedigna försvar till två bra chanser för Jönköping, men Ivo Vazgec i målet var säkerheten själv. 0–0 stod sig till paus i en halvlek som var relativt underhållande.

När domaren blåste igång andra halvlek var det Jönköping Södra som tog ett omedelbart grepp om matchen. Man var rörligare och aggressivare än När domaren blåste igång andra halvlek var det Jönköping Södra som tog ett omedelbart grepp om matchen. Man var rörligare och aggressivare än gästerna från Landskrona.

Efter 59 minuter kom så 1–0. Hemmalagets jättetalang Branimir Hrgota fick vid ett inspel längs marken stå helt omarkerad på bortre stolpen och rullade enkelt in ledningsmålet i nät.

BoIS skapade ingenting alls framåt och med kvarten kvar kom också 2–0. Ytterbacken Martin Rudolfsson hann inte med Branimir Hrgota när denne satte fart på sin högerkant, han kom in i straffområdet och revs ner av Ivo Vazgec. Straffen förvaltade Branimir Hrgota själv, hur säkert som helst och matchen kändes punkterad.

Någon forcering från BoIS kom aldrig, Jönköping vann rättvist med 2–0 inför 1 964 åskådare på Stadsparksvallen.

Superettan

Jönköping Södra–BoIS 2–0

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Hammarby tappar i toppen

Hammarby tappar i toppen

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post