Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

"Ska vi vinna guld måste vi spela bättre"

Fotboll
Toppdelad
HIF kom undan med blotta förskräckelsen mot IFK Göteborg. "Ska vi vinna guld måste vi spela bättre", säger Mattias Lindström.
Två HIF-veteraner...
Mattias Lindström räddar bollen från...

Både Elfsborg och Malmö FF tappade poäng i den fjortonde omgången av allsvenskan. HIF hade ett gyllene läge att haka på i jakten på förstaplatsen, men då stämde inte spelet överhuvudtaget.

– Vi måste hålla mer i bollen. Vi tappar den alldeles för lätt. Det blir för långt mellan anfallet och försvaret. Vi blir alldeles för utspridda, säger Mattias Lindström.

Annons:

Mittfältaren hade en tung dag på jobbet. IFK Göteborgs yttermittfältare Tobias Sana tog sig gång på gång förbi Lindströms högerkant.

– Han jobbade inte hem en meter. Så varje gång han fick bollen blev han helt fri. Det var länge sedan jag sprang så mycket.

Så som matchen blev tycker Lindström att poängen ändå är skön att ha med sig hem i bagaget. Alfred Finnbogasons kvittering kom som en skänk från ovan.

– Lika skön som den är för oss lika tungt måste det vara för Göteborg, säger Lindström.

Men sett till tabelläget så var det två förlorade poäng för HIF. Elfsborg fick bara en poäng med sig från hemmamatchen mot Mjällby i söndags och Malmö förlorade borta mot Örebro. Vid en vinst hade HIF varit uppe på 24 poäng, samma poäng som AIK på tredjeplatsen. Nu har man istället 22 poäng och ligger först på femteplats.

– Vi hade behövt tre poäng. Ska vi vinna guld så måste vi spela bättre än så här. Det vet alla. I dag hade vi chansen, då måste vi vinna våra matcher, annars blir det aldrig något guld.

Med lite oflyt hade det faktiskt kunnat bli en förlust. Åtta minuter före HIF:s kvittering hade Robin Söder ett kanonläge att avgöra matchen, men sköt i stolpen.

– Pär gör det jättebra. Jag vet inte om han är på den, men han kan inte göra ett bättre avslut, säger Mattias Lindström.

Och efter det kom ännu ett jätteläge för IFK Göteborg. Tobias Sana hittade Tobias Hysén som kom helt fri med HIF-målvakten, men Pär Hansson kom ut snabbt och gjorde en jätteräddning.

Men HIF hade också chansen att avgöra hela matchen. Alfred Finnbogason var centimeter i från att få pannan på ett inlägg i slutminuterna, men en Göteborgsförsvarare hann dit i sista stund.

– Så som matchen blev så är poängen jätteviktig, konstaterar Lindström.

Nu väntar Syrianska hemma på Olympia på lördag, sedan är det Champions league-kval i Wales och sen åker HIF till Södertälje för att möta Syrianska igen.

– Champions league-kvalet kan bli ett skönt avbrott från allsvenskan, säger Lindström.

Men lagets fokus ligger hela tiden på den matchen som ligger närmast på det tajta spelschemat.

– Nu har vi Syrianska i två matcher. Hemmamatchen på lördag är viktig.

Allsvenskan

Göteborg–HIF 1–1

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Alfreds kanon räddade poäng

Alfreds kanon räddade poäng

Finnbogason fixade poängen

Finnbogason fixade poängen

BILDEXTRA: IFK Göteborg - HIF

BILDEXTRA: IFK Göteborg - HIF

Så var matchen

Så var matchen

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post