Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Världsstjärna skadad – lämnar Båstad

Tennis
Toppdelad
Swedish Opens stora affischnamn och stjärna Sara Errani missar tävlingen. En axelskada omöjliggör spel. "Det här är givetvis jättetråkigt för turneringen", säger tävlingsledaren Nina Wennerström.
Världsstjärna skadad – lämnar Båstad
Sara Errani hann knappt komma till Båstad innan hon tvingades kasta in handduken. I bakgrunden står Swedish opens tävlingsledare Nina Wennerström.BILD: Göran Stenberg HD/NST
...

Damtourens hetaste spelare Sara Errani anlände till Båstad i måndags efter sin senaste seger i Palermo. Världsnian tränade i går och tog därefter beslutet att inte ställa upp. En skada i axeln gör att hon inte kan spela.

– Jag kände av skadan redan i Palermo men det blev betydligt värre när jag kom hit. Smärtan gör att jag inte kan slå min serve och forehand ordentligt, säger Errani.

Annons:

Italienskan ser nedstämd ut och menar att hon verkligen sett fram emot Båstad.

– Jag kom hit för att spela så det är givetvis en besvikelse men jag måste tänka på min kropp och karriär.

Italienskan har haft ett extremt framgångsrikt 2012. De fem titlarna har inneburit att hon spelat 55 matcher på touren i år, vilket givetvis sliter. Lägg därtill att hon, som en av få topp-tio spelare, även lirar dubbel i de flesta turneringar.

– Jag måste nog fundera på att ransonera mina tävlingar framöver. Framför allt eftersom jag haft problem med den här axeln från och till under hela min karriär, säger hon.

Om en och en halv vecka startar OS i London. En axelskada så här nära inpå oroar så klart. 25-åringen har en fysiskt slitsam spelstil och måste vara i full fysisk form för att konkurrera.

– Det är självklart att det känns jobbigt. Tennis är en tuff sport och man måste vara 100 procent. Men jag har bra folk runt omkring mig så jag hoppas det ska ordna sig, säger Errani innan hon skyndar mot flyget.   

Tävlingschefen Nina Wennerström har upplevt roligare tisdagseftermiddagar. Finalisten från Franska mästerskapen var, vid sidan av Sofia Arvidsson och Johanna Larsson, det stora affischnamnet.

– Vi är givetvis ledsna för turneringens skull men jag har lärt mig efter några år i den här rollen att skador är en del av spelet och inte något vi kan göra åt.

Det är andra året i följd som Wennerström får se sin fixstjärna bryta turneringen. Förra året gav danska Caroline Wozniacki upp i den andra omgången på grund av skada.

Vad betyder det här för turneringen?

– Det får vi väl se. Men vi insåg förra året när det här med Wozniacki hände att det är Sofia och Johanna som bär turneringen.

 Wennerström misstror inte alls italienskans vilja att spela i Båstad i stället för att i lugn och ro ladda inför OS.

– Nej, absolut inte. Sara hade aldrig åkt från Palermo om hon inte tänkte spela här. På något sätt är det ärligare att hon ger beskedet innan sin första match istället för att spela tre gem och sen ge upp, säger Wennerström.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Axelskadade Sara Errani hoppar av tennisen i Båstad

Axelskadade Sara Errani hoppar av tennisen i Båstad

Skön start för Sofia

Skön start för Sofia

Talangerna fick respass direkt

Talangerna fick respass direkt

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post