Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Zlatan tvåmålsskytt i ligadebuten

Fotboll
Toppdelad

Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål och räddade poäng åt sin nya fotbollsklubb Paris Saint-Germain i sin franska ligadebut. Matchen mot Lorient på Parc des Princes slutade 2—2, efter att stjärnspäckade PSG legat under med 0—2 i halvtid.

— Det kändes bra, sade Zlatan själv efter den för hans del så succéfyllda premiären.

Zlatan tvåmålsskytt i ligadebuten
BILD: Jacques Brinon SCANPIX

Lorient har länge varit ett mardrömslag för Paris Saint-Germain. På fyra år har det inte blivit en enda vinst för PSG hemma på Parc des Princes mot gänget från Bretagne i nordvästra Frankrike. Och kanske var det vetskapen om att det gått åt skogen förr som fick hemmaspelarna att darra inledningsvis. Matchen var inte ens fyra minuter gammal när PSG:s vänsterback Maxwell gjorde självmål.

Och det skulle bli än värre. Strax innan paus satte gästerna 2—0 efter svagt försvarsspel från PSG:s sida.

Annons:

I halvtidsvilan måste PSG-tränaren Carlo Ancelotti ha skällt ut sina mannar efter noter. För det så profilfyllda PSG började nämligen anfalla med full kraft i hopp om att hämta in 0—2-underläget. Och utdelningen kom.

Efter en dryg timme reducerade Zlatan till 1—2. Och med bara minuter kvar att spela fick PSG straff. Zlatan stegade fram — och satte 2—2 till publikens öronbedövande jubel.

Matchens huvudperson var nöjd med sin insats.

— Det kändes bra. Det kan vara lite svårt i början med tanke på att det är nya spelare, nytt lag, ny arena, ny gräsmatta. Det tar lite tid att komma in i det, sade Zlatan efter matchen.

När PSG-spelarna fick vittring på poäng i andra halvlek vaknade publiken på Parc des Princes till liv och lyfte fram sitt lag till kvittering. Zlatan gillade stämningen.

— Fantastiskt. Det är bara att spela ut och försöka ge tillbaka så mycket som möjligt, göra det bästa av situationen.

Mot Lorient syntes inte mycket av den stjärnglans som PSG:s qatariska ägare velat få fram genom dyra värvningar. Den uteblivna segern i första ligamatchen för säsongen lär öka pressen på PSG ytterligare framöver. Men det är inget som stör Zlatan.

— Jag är van vid det här, under sådan här press har jag spelat i tio år. Det är bara att de andra måste vänja sig vid det, jag tänker på de som har varit här sedan innan. Inte de nya, för jag tror de är vana vid att spela under hög press.

— Det är samma sak som när man frågar mig vilken nivå motståndet håller. Då svarar jag: det är inte motståndarna som ska höja nivån, det är vi själva. Det är vi som är favoriter och det är vi som har fantastiska spelare, sade Zlatan.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post