Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Lilja opererad – borta fyra månader

Ishockey
Toppdelad

Operationen innebär att Andreas Lilja tvingas vila i fyra månader – men framtiden på isen blev ljusare efter ingreppet. "Jag kan ha förlängt karriären med fem säsonger", säger NHL-backen.

Lilja opererad – borta fyra månader
Helsingborgaren Andreas Lilja, som här trycker ner Detroits Henrik Zetterberg,BILD: Dave Chidley

Helsingborgaren Andreas Lilja har åkt på ett bakslag inför säsongsstarten i NHL och Philadelphia Flyers. En skada gör att backbjässen, som tidigare sagt att Rögle är hans förstaval dagen då han bestämmer sig för att flytta hem från USA, inte är tillbaka i hockeyrinken förrän i december.

– Jag har haft problem med min höft i ett par år och vanligtvis går smärtan över under sommaren. Så blev det inte i år, smärtan fanns kvar och därför fick det bli en operation. Det gick inte längre, säger Andreas Lilja.

Annons:

37-åringen är fortfarande kvar hemma i Sverige. Han kommer dock att åka över till USA som planerat och genomföra sin rehabilitering under övervakning av Philadelphias ledning.

– Det är bättre, då har de koll på en och ser framstegen, säger Andreas Lilja.

Veteranen låter dock inte alltför nedstämd när Sporten pratar med honom. Operationen var nödvändig – och i ett längre perspektiv kan ingreppet förlänga Andreas Liljas karriär med ett antal säsonger.

– Det är perfekt, nu har jag fått en ny höft och det kommer att bli en jäkla skillnad när jag är tillbaka på isen igen. Inte minst för huvudet, eftersom jag kommer att kunna åka utan att känna smärta. Det här kan innebära att jag förlängde min karriär med fem säsonger.

Andreas Lilja har ett år kvar på sitt kontrakt med Philadelphia. Förra säsongen snittade han 13,51 minuters istid under slutspelet och gjorde 46 matcher i grundserien.

Siktet är redan inställt på att komma tillbaka när det gäller som mest.

– Det enda negativa är att nya killar kan komma in som är svåra att flytta på i och med att jag kommer in sent på säsongen. Men det här blir bra, det spelar ingen större roll att jag missar två månader i början, nu kommer jag att vara pigg och smärtfri när det roliga drar igång, säger Andreas Lilja.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post