Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Hellre ingen än Ranégie

Fotboll
Toppdelad

Många återbud — men allsvenskans hetaste anfallare får ändå inte chansen i landslaget. "Mathias Ranégie är en bra fotbollsspelare, men är inte riktigt den spelartypen jag vill ha", säger förbundskapten Erik Hamrén.

Hellre ingen än Ranégie
BILD: Andreas Hillergren SCANPIX

Ranégie kontrar till sportbladet.se:

— Han behöver inte ringa med mig till januariturnén. Det kan jag säga redan nu, säger han.

Annons:

Med Johan Elmander, Markus Rosenberg och Alexander Gerndts avhopp hade man trott att MFF-stjärnan Ranégie skulle få chansen i truppen mot Brasilien.

Men Hamrén väljer att inte kalla in någon alls.

— Vi har 18 spelare här och får bara göra sex byten, det gör att vi har valt att inte kalla in några fler ersättare.

Hamrén förklarar varför Ranégie inte har fått ett samtal:

— Han gjorde bra intryck som person, men som spelartyp tycker jag Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen är bättre på den positionen. Vi behöver mer en djupledsgående forward, som Marcus Berg eller just Gerndt.

Ranégie köper inte Hamréns motivering.

— Vad ska man säga? Han tycker inte att jag passar in i deras spelsystem. Det var något om att jag inte är den djupledslöparen. Jag vet inte om han sett mig. Jag är inte bara bra på huvudet utan kan löpa i djupled också. Jag är inte en långsam spelare, säger 28-åringen till sportbladet.se.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post