Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Kan bli intressant – trots allt

Linus Ahlin
Toppdelad
Inga svar, hafsigt spel och en finländare med sisu i ett mållöst Skånederby. Trots en utebliven premiärfest finns förutsättningarna för ett annorlunda Rögle att leverera i elitserien.
Kan bli intressant – trots allt
BILD: Johan Persson HD/NST

När man vandrar in genom ishallens dörrar efter en lång sommar väcks minnen från barndomen med lukter, ljud och välbekanta röster till liv. Vissa saker förändras aldrig.

Tack och lov för det.

Annons:

I går var det dags för en ny hemmapremiär. Jag och 2 944 andra nyfikna åskådare bevittnade ett Rögle som förändrats och tagit en ny väg i jakten på att etablera sig i hockeyns finrum. Under den två säsonger långa elitseriesejouren med start 2008 behövde föreningen tid för att växa in i de stora skorna – både på och utanför isen. Nyförvärven under de somrarna hette bland annat Giulio Scandella, Jeremy Colliton och Johan Alcén. Osäkra kort som kunde ”blomma upp i en trygg och säker miljö”, som det oftast hette. Då var det typiska Röglevärvningar. Några lyckades, andra inte.

Jag säger inte att det var fel sätt att bygga ett lag, det kanske rent av var högst nödvändigt, men inför årets säsong har Rögle ändrat inriktning och lyckats locka mer spets än bredd till laguppställningen.

Nye sportchefen Pelle Svensson har en hel koloni med rävar boendes bakom varje öra. Han har snabbt insett och anpassat sig till värvningskarusellernas luriga och ibland smutsiga spel. Halva elitserien var intresserat av Lasse Kukkonens signatur, samma sak gällande Fredrik Warg och inte minst målvakten Martin Gerber. Svensson har stängt dörren om sig och lyckats värva den typ av spelare som inte behöver tid på sig för att växa in i kostymen.

De nya spelarna är handplockade för att bidra med karaktär och nödvändig rutin, både på isen men även i omklädningsrummet, som behövs för att egna produkter som Ted Brithén, Christopher Liljewall och Dennis Everberg ska kunna utmana på allvar i elitseriesammanhang.

Det är där den största skillnaden ligger jämfört med förra sejouren i elitserien. Då var det många gånger nyförvärven som gavs tid för att anpassa sig – nu är det i stället killarna från de egna leden som ska ges den chansen.

Vilka svar fick vi i går? Egentligen inga alls om man ser till den spelmässiga biten. Rögle uppträdde slarvigt mot ett piggt Malmö i en match som blixtrade till med känslomässiga derbygruff då och då.

Bland de nya spelarna gjorde en följsam och hälsosamt förbannad Lasse Kukkonen bäst intryck. Finländaren visade beslutsamhet och kommer att stå upp för sitt lag många gånger i vinter. Martin Gerber motade 33 skott och var precis så stabil som man har förväntat sig, samtidigt som Alexander Barta var användbar i numerärt överläge.

Dörrarna in till ishallen i Ängelholm är sig lika – men innanför är mycket förändrat. När de öppnas upp för skarpt läge om en dryg månad ska Rögles tränartrio ha format ett lag av de individer som fanns på isen i Lindab Arena i går.

Trots ett färglöst första intryck talar mycket för att ett spetsigt Rögle med en starkare organisation på alla plan kan göra hockeysäsongen i Ängelholm ruskigt intressant.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
Relaterat
Malmö tog Rögle på straffar

Malmö tog Rögle på straffar

blog comments powered by Disqus
Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post