Helsingborgs Dagblads logotyp
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

HIF på väg mot Skottland

FOTBOLL
Toppdelad
Ett omöjligt uppdrag eller en fantastisk möjlighet? Oavsett är HIF på väg till Glasgow för Champions league-retur.
Väntan på flygplatsen.

Ni vet alla hur det gick senast. HIF föll tungt med 0-2 hemma på Olympia mot de skotska mästarna.

Nu lyfter HIF mot Glasgow och revansch.

Annons:

Med ombord på planet finns bland andra Mattias Lindström som skadade baksidan på höger lår mot Slask Wroclaw för några veckor sedan. Ödåkrapågen är redo för spel.

– Det har gått fortare än vad läkarna trodde, men jag har hela tiden haft målet att vara klar till returen mot Celtic. Jag lär inte starta, men samtidigt är Åge Hareide en tränare som vill ha rutinerade spelare och då är jag beredd, säger Mattias Lindström på Sturup innan han bordar flygplanet till Glasgow.

Erik Wahlstedt som stod över matchen mot Djurgården är redo för spel, detsamma gäller mittbacken Walid Atta. Lite av en chansning. Hade det varit allsvensk match skulle not inte succévärvningen spelat.

Vilken matchbild det kommer att bjudas på på Parkhead i morgon kväll är inte klart. HIF har nämligen inte haft sin genomgång än.

– Vi får se hur vi tänker ställa upp. Ska vi tokköra för ett tidigt mål eller ska vi vänta ut våra lägen. Det är en balansgång och det är tränaren som har sista ordet, säger mittfältaren Ardian Gashi.

När Sporten står och pratar med Gashi kommer Åge Hareide förbi och viftar med sitt norska pass i riktning mot Gashi.

– Gashi, du vet om att Norge släpper landslagstruppen i dag, men lämnar två platser öppna. De kommer titta på dig i morgon, så gör ditt bästa, säger den förre förbundskaptenen Hareide.

Sugen på landslaget Ardian?

– Njaä. Jag trivs med att spela i HIF och vi har tillräckligt med matcher här ändå, men man ska aldrig säga aldrig, säger Gashi och spricker upp i ett leende.

Annons:
Annons:
Följ Vad är detta?
Här kan du följa ämnen eller skribenter som du är intresserad av. När du valt ett ämne hittar du de senaste artiklarna i din personliga meny, högst upp till höger på sidan. Där kan du också ta bort ämnen du inte längre vill följa. Du måste vara inloggad för att använda funktionen.
  • Sport
  • Tomas Nilsson
Relaterat
Hareide vill ha in ny back

Hareide vill ha in ny back

Lindström redo för match

Lindström redo för match

Annons:
Annons:
Toppnyheterna just nu

Tipsa via e-post